Άλλο παραγραφή και άλλο αθώωση

Άλλο παραγραφή και άλλο αθώωση

Ο Νίκος Γεωργιάδης κι η πρωτόδικη καταδίκη του για παιδεραστία. Μια υπόθεση που τελεσιδίκησε στη συνείδηση της κοινωνίας

Είναι γνωστό ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ -και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη- έκανε τα πάντα με τη βοήθεια του κόμματός του για να αποφύγει τη Δικαιοσύνη σε μια υπόθεση παιδεραστίας στην οποία έχει εμφανή εμπλοκή.

Επίσης είναι γνωστό ότι όταν επιτέλους ήρθε η στιγμή να εκδικαστεί η υπόθεσή του, πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματός του, χωρίς αιδώ τον υπερασπίστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Βεβαίως πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε. 

Αυτό που το κάνει ειδεχθές το έγκλημά του είναι η κατηγορία με την οποία βρέθηκε απολογούμενος: κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, στη Μολδαβία. Και όλα έγιναν γνωστά όταν η αστυνομία Μολδαβίας κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας. Συνήθως θύματα ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε κανένας να τα προστατέψει.

Σήμερα, πολιτικοί του συνοδοιπόροι πανηγυρίζουν για την εξέλιξη της υπόθεσης και μιλούν για αθώωση. Εκλαμβάνουν την παραγραφή στην οποία η δικαστική έδρα εκ του νόμου ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει, ως αθωωτική απόφαση. Δεν είναι καθόλου έτσι! Μπορεί η υπόθεση να μην τελεσιδίκησε στις δικαστικές αίθουσες, ο συγκεκριμένος όμως δεν είναι ηθικά αθώος ούτε απέναντι στα θύματά ούτε στη συνείδηση της κοινωνίας.

Σε μία εποχή που η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων οργιάζει όχι μόνο διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, τα προσχήματα δεν θα σώσουν την υπόληψη του παιδεραστή Νίκου Γεωργιάδη. Όσο υψηλά ιστάμενους φίλους κι αν έχει. Ακόμα και στα μάτια αυτών που τον στηρίζουν είναι ένας άνθρωπος που δεν δίστασε να υπάρξει πελάτης με θύματα trafficking.

Με ανήλικα που δεν έχουν καμία επιλογή, παρά να δεχτούν ανήμπορα αυτό που τους συμβαίνει.

Γ.Ο.

Powered by TUODY Software