Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Π.Δ. για τις εκλογές

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Π.Δ. για τις εκλογές
Θυροκολλήθηκε στη Βουλή, λίγο μετά τις 9:00, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Το διάταγμα ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Την Τρίτη, ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μετά την άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου τα Δημοκρατίας και όπως το Σύναγμα επιτάσσει, ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγείται σε εκλογές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έπεσε εξαιτίας των αδιεξόδων της πολιτικής της και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής.
 
Διαβάστε το Προεδρικό Διάταγμα


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software