92χρονη στην πλ. Βικτωρίας διδάσκει ανθρωπιά

92χρονη στην πλ. Βικτωρίας διδάσκει ανθρωπιά
Μια συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, δημοσίευσε χρήστης του Facebook, Λιάνα Δενεζάκη, με φωτογραφίες του Οδυσσέα Γαλανάκη. Πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη που μένει στην πλατεία Βικτωρίας και παρακολουθεί από κοντά το δράμα των ανθρώπων αυτών.

Αναφέρει η κυρία Δενεζάκη:

"Σήμερα το μεσημέρι, στην Πλατεία Βικτωρίας, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο ακριβώς έξω από την είσοδο μιας πολυκατοικίας. Από μέσα βγήκε μια ηλικιωμένη κυρία με μπαστούνι. Ο οδηγός άνοιξε το πορτ παγκάζ και μία γυναίκα (προφανώς κόρη της) τη βοήθησε να βγάλει κάποιες σακούλες.

Υπέθεσα πως η κυρία είναι κάτοικος της περιοχής και επέστρεφε από την κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά της. Η σκέψη μού φάνηκε πολλή γλυκιά. Όμως, η αλήθεια ήταν καλύτερη...

Οι τσάντες αυτές ήταν γεμάτες με σάντουιτς, το καθένα προσεκτικά τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, κέικ με χαρτοπετσετούλες σε διάφανα σακουλάκια, σταφιδόψωμα, βραστά αυγά, μπουκαλάκια με νερό.

Η ηλικιωμένη κυρία τα παρέδωσε στους εθελοντές που μαγείρευαν εκείνη την ώρα για τους πρόσφυγες κι έφυγε αθόρυβα. Η κόρη της γύρισε απλά και μας είπε: «Είναι 92 χρονών. Εκείνη μας ζήτησε να έρθουμε». Αυτή την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα...".
Powered by TUODY Software