Η Αντιτρομοκρατική ερευνά την γκάφα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά την γκάφα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ
Γκάφα ολκής από άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι έπεσαν θύματα ληστείας από αγνώστους. Αφού τους αιφνιδίασαν, τους απέσπασαν τα υπηρεσιακά όπλα και γιλέκα και κατόπιν διέφυγαν. Ακολούθησε καταδίωξη από έτερους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να συλλάβουν τους δράστες, μολονότι τους ακολούθησαν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε δύο υπόπτους που κινούνταν έξω από την εφορία Αμαρουσίου στη Λεωφόρο Κηφισίας 32. Οι δύο άγνωστοι τους αιφνιδίασαν, τους ακινητοποίησαν και αφού τους άρπαξαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την ΕΛ.ΑΣ με κινητό τηλέφωνο διερχόμενου πολίτη, καθώς είχαν χάσει και τους ασύρματους τους. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας εντόπισαν σε πρώτη φάση το όχημα των δραστών, ωστόσο δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα οι ύποπτοι να διαφύγουν. Συγκεκριμένα, ενώ γνώριζαν ότι οι δράστες επέβαιναν σε όχημα συγκεκριμένης μάρκας και τύπου, αντί να δημιουργήσουν περίμετρο, απλώς τους ζήτησαν να εξέλθουν του οχήματος. Οι δράστες άνοιξαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη από αστυνομικούς με μοτοσικλέτες.

Δεν κατέστη δυνατό να συλληφθούν, καθώς- πληροφορίες του Mega αναφέρουν- ότι οι αστυνομικοί έχασαν τους δράστες επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Γηροκομείου, ενώ αναφέρθηκε ότι ακούστηκε και πυροβολισμός από την πλευρά των δραστών. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν την καταδίωξη έδωσαν λάθος πληροφόρηση στο κέντρο, καθώς αντί να αναφέρουν ότι βρίσκονταν στο Γηροκομείο, εκείνοι είπαν ότι είναι στο ΝΙΜΙΤΣ που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται, ενώ της έρευνας προΐσταται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί- θύματα οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική, όπου και τους υπέδειξαν σειρά φωτογραφιών υπόπτων.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι δεν αναγνώρισαν τους δράστες, πλην όμως η έρευνα θα συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο.

Δηλώσεις Δένδια

«Είναι ώρα να εγκαταλείψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις μεγαλοστομίες και να εκπληρώσει το καθήκον της προς το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το περιστατικό αναδεικνύει το μέγα έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης των αστυνομικών καθώς και το μοντέλο αστυνόμευσης.
Powered by TUODY Software