Συνομιλία -φωτιά για το Πέραμα: "Τους λιώσαμε"

Συνομιλία -φωτιά για το Πέραμα: "Τους λιώσαμε"
Ανατριχιαστική συνομιλία από τη δικογραφία για την υπόθεση της Χ.Α. αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, για την επίθεση στο Πέραμα, με θύματα -και- συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. "Τους λιώσαμε" ακούγεται να λέει ο Γιάννης Λαγός, σε στέλεχος της Χ.Α. Πειραιά, σαν να του δίνει αναφορά.

Σύμφωνα με τη συνομιλία, ο Λαγός ενημερώνει το στέλεχος του Πειραιά ότι επρόκειτο για επίθεση περίπου 20 μελών της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΚΚΕ, 45 τον αριθμό, που είχαν βγει για να σβήσουν τα μηνύματα μίσους της οργάνωσης, από τους τοίχους.

"Ήταν εκεί και ο πρόεδρος της Ζώνης (των εργαζομένων), τον λιώσανε κι αυτόν" ακούγεται να λέει ο Λαγός, για τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προσθέτοντας ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης του είπε ότι "αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε και στο Πέραμα και παντού".

Μετά επιχαίρουν λέγοντας ότι τα θύματα έφαγαν πολύ ξύλο, "εξαίροντας" τους χρυσαυγίτες του Περάματος. Ο Λαγός απαντά ότι έναν τον ξυλοκοπούσαν ενώ ήταν ξαπλωμένος κάτω, "χωρίς κέρατα και τέτοια" όπως αναφέρει.

"Τους λιώσανε. Όπως ήταν ένα κονβόι με δέκα άτομα, τους κατέβασαν κάτω και τους ισοπεδώσανε" ακούγεται ο ίδιος, προσθέτοντας ότι υπήρχε ακόμη μία ομάδα στη Νίκαια με ανάλογη αποστολή, που έτρεψε σε φυγή αυτούς που έσβηναν συνθήματα.

Μάλιστα επιχαίρουν γιατί θεωρούν ότι έχει εγκατασταθεί επιτυχώς τρομοκρατία. "45 άτομα κονβόι για να γράψουν, έχουν τρομοκρατηθεί" λένε.

Το στέλεχος του Πειραιά, ρωτά αν μετά τη φόρα που πήραν θα πάνε και σε άλλο στέκι για επίθεση, ωστόσο ο Λαγός αρνείται. "Τους έδωσες τέρμα" αναφέρει ο άλλος, μη αφήνοντας αμφιβολίες για το ποιος καθοδήγησε την επίθεση.

"Μια χαρά, τέλεια", λέει το στέλεχος και κλείνει το τηλέφωνο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software