Αντίστροφη μέτρηση για την τύχη της κυβέρνησης

Αντίστροφη μέτρηση για την τύχη της κυβέρνησης
Λίγο πριν από τη μεγάλη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων το απόγευμα της Δευτέρας, όπου αναμένεται να διεξαχθεί το τελικό πολιτικό μπραντ ντε φερ για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι έδωσαν μέσω άρθρων και συνεντεύξεων μια πρόγευση της τακτικής που θα ακολουθήσουν και των κόκκινων γραμμών που θα θέσουν στη συζήτηση.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του το Σάββατο εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση.

Σκληρή κριτική άσκησε από το Παρίσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος: "Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας, ένα ζήτημα θεσμικό".

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του αν και υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες, πέταξε το μπαλάκι στο τερέν του πρωθυπουργού τονίζοντας πως "αν ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί τις εκλογές, ας αναλάβει την ευθύνη".

Τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέρριψαν το συμβιβαστικό σχέδιο που πρότεινε ο πρωθυπουργός και εμμένουν στη θέση τους για διάλογο εφ΄όλης της ύλης με ανοιχτή ΕΡΤ.

Ως εκ τούτου ορατό είναι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μάλιστα στον Τύπο ξεκίνησαν και τα σενάρια για τον χρόνο που θα διεξαχθούν.

Η Realnews επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του για εκλογικό αιφνιδιασμό με τις κάλπες να στήνονται στις 14 Ιουλίου.

Άλλα πάλι σενάρια εναποθέτουν τη λύση του αδιεξόδου στην απόφαση του ΣτΕ επί της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κατά πάσα πιθανότητα το απόγευμα της Δευτέρας θεωρώντας ότι από εκεί θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας έντιμος και αξιοπρεπής συμβιβασμός.

Αξίζει να σημειωθεί και η διάθεση της κοινής γνώμης καθώς δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των πολιτών για το λουκέτο στην ΕΡΤ.Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ: Τρίτη 11/6, Τετάρτη 12/6,
Πέμπτη 13/6, Παρασκευή 14/6

Διαβάστε ΟΛΕΣ τις εξελίξεις για την υπόθεση της ΕΡΤ στα "Σχετικά Άρθρα" (πάνω δεξιά στη σελίδα) και στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε μία (προεκλογικού τύπου) ομιλία στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου έστειλε σαφές μήνυμα προς τους εταίρους του: "Η εντολή είναι να τα αλλάξουμε όλα, αυτή την λαϊκή εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε".  Βεβαίως σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης προτάθηκε ένα μεταβατικό σχέδιο.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε και από την παρέμβαση Παπούλια ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ σε λειτουργία .

Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία της ΕΡΤ

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται και οι διεθνείς αντιδράσεις


Η γερμανίδα καγκελάριος διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου της ότι την ευθύνη για το θέμα έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση της Αθήνας και πρόσθεσε ότι αν και είναι ενήμερη για τις εξελίξεις, δεν έχει ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό.

Έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών, με ημερομηνία 27 Μαΐου 2013, στο οποίο φαίνεται πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε σημαντικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2013, δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα L' Humanite.

Διαβάστε:Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Την ίδια ώρα διευρύνεται και το μέτωπο αντίδρασης που έχουν σχηματίσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίο εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με περαιτέρω κλιμάκωση και περιφρούρηση του αγώνα και ήδη απέρριψαν την πρόταση Σαμαρά.

Αυτό αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση, ενώ οι και οι Ενώσεις Τύπου στάθηκαν στο πλευρό τους κηρύσσοντας νέα απεργία στα ΜΜΕ. Για την περιφρούρηση, έχουν ζητήσει και τη συνδρομή των διαδηλωτών.

Έτσι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις και συνεχίζουν τις μουσικές εκδηλώσεις και συζητήσεις και το Σαββατοκύριακο ενώ με σύνθημα "Η ΕΡΤ είμαστε εσείς" συνεχίζουν να εκπέμπουν ζωντανά από το Ραδιομέγαρο, εκεί όπου καλούν τον κόσμο να ενώσει τη φωνή του μαζί τους

"Η ΕΡΤ δεν είναι ένας κοινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός: Είναι ιδρυτικό μέλος της EBU, η ΕΡΤ είναι σύντροφος, ήταν το πρώτο μας κανάλι", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται μέσω Ίντερνετ- από την Ευρωπαϊκή  Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και από -σχεδόν- όλες τις ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blogs, ενώ για κάποιες ώρες μεταδόθηκε και από τον 902.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το ERT WORLD, που εξέπεμπε μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software