Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα

Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα
Με επιτυχία, αλλά όχι χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή της αστυνομίας  η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών που είχαν στήσει καταληψίες στην πλατεία Συντάγματος και βρίσκονταν εκεί από τον Μάιο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Περίπου 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν πανό και σκηνές που βρίσκονταν από τον Μάιο στην πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Την απομάκρυνση των καταληψιών είχε προαναγγείλει την Παρασκευή σε δηλώσεις του στον ΤύποΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που τόνισε ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ωστόσο, οκτώ άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Ρουμάνο, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software