Δραγασάκης: Το μνημόνιο δεν θα τελειώσει αυτόματα

Δραγασάκης: Το μνημόνιο δεν θα τελειώσει αυτόματα
«Το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα ως τυπική διαδικασία το καλοκαίρι 2018, αλλά θα κριθεί από το τι θα κάνουμε από τώρα ως τότε. Χρειάζονται ιεραρχήσεις, συντονισμός και σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική μας ζωή μετά το 2018», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Όπως επεσήμανε, κορυφαία προτεραιότητα της επόμενης περιόδου είναι «η δραστική μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Προσφέροντας λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης και σπάζοντας το φαύλο κύκλο της, ενισχύουμε τον εθνικό στόχο κατά της ανεργίας. Η ρύθμιση χρεών στηρίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη/κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που δημιουργεί θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

"Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια"

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στις διαφωνίες μεταξύ των δανειστών «και στις παράλογες απαιτήσεις ορισμένων εξ αυτών».

Ωστόσο τόνισε ότι η συμφωνία, σε συνδυασμό με τα μέτρα για το χρέος «ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια και το καθεστώς της επιτροπείας.

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης για τα αντίμετρα, τόνισε ότι «η υποτίμηση των "αντίμετρων" από άγνοια ή αντιπολιτευτική τακτική, παραγνωρίζει ότι αυτά απαντούν σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα».

«Εάν όλα αυτά τα χρόνια είχε διεκδικηθεί και επιτευχθεί η αρχή "δημοσιονομικής ουδετερότητας", το κοινωνικό κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο», πρόσθεσε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software