Εγκλωβισμός 14 ανθρώπων από χιονοθύελλα στο Καρπενήσι

Εγκλωβισμός 14 ανθρώπων από χιονοθύελλα στο Καρπενήσι
   Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.

    Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι 9 εκδρομείς για 5 εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια. Στην περιοχή επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με χιονοθύελλα και μάλιστα μεγάλα μηχανήματα που δίνουν μάχη από το μεσημέρι δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.

    Ακόμη και όταν επιστρατεύτηκε ένα ειδικό μηχάνημα της ΔΕΗ και αυτό δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει. Τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα κινδύνεψαν να αποκλεισθούν αφού η χιονοθύελλα κλείνει αμέσως τους δρόμους και όγκοι χιονιού καλύπτουν κάθε διάβαση.

    Απέτυχε και η προσπάθεια να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι διασώστες της τοπικής Πυροσβεστικής ενώ αυτή την ώρα φτάνουν στην περιοχή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με ειδικά μηχανήματα.

    Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έφραξε το δρόμο. Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.

    Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι. Αυτά όμως εγκλωβίστηκαν και από τότε δίνεται η μάχη για να μπορέσουν να φτάσουν κοντά τους οι διασώστες και τώρα είναι σε εξέλιξη η τελική προσπάθεια με τις δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ.

    ΑΠΕΣχετικά Videos

Powered by TUODY Software