Πρωτοσέλιδο "Nein" της Bild σε νέο δάνειο στην Ελλάδα

Πρωτοσέλιδο "Nein" της Bild σε νέο δάνειο στην Ελλάδα
«Όχι!» (Nein!), είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής ταμπλόιντ Bild, με λευκά γράμματα σε γαλάζιο φόντο, και αναφέρεται στην ψηφοφορία της Παρασκευής στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Η εφημερίδα καλεί μάλιστα τους αναγνώστες της να βγάλουν φωτογραφίες κρατώντας ψηλά το πρωτοσέλιδο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «εκστρατεία» υπέρ του «όχι» στην ψηφοφορία.

Στο άρθρο επισημαίνονται δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της προς τους εταίρους και δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει δυσκολία στην καταβολή των οφειλομένων στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί «αμφιβολιών για τη διάθεση εξοικονόμησης» των Ελλήνων.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία της Bild - έχει μεν υποστηρικτές αλλά δημιουργεί και πολλές αντιδράσεις και γερμανών πολιτών. Δείτε παρακάτω έναν που υποστηρίζει και έναν που επικρίνει την Bild."Καμία ανοχή στην μη ανοχή και στο μίσος" λέει ο παρακάτω χρήστης του twitter. "Όχι στην ηλίθια Bild", προστίθεται στο πλακάτ που κρατά, αντί της εφημερίδας, βγάζοντας selfie.Το δημοσίευμα της Bild προκάλεσε την καταδίκη από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software