Επεισόδιο σε εκδήλωση για καινοτομίες

Επεισόδιο σε εκδήλωση για καινοτομίες
Ενταση επικράτησε στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σε αίθουσα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, προκειμένου μαθητές και καθηγητές από δεκάδες σχολεία της χώρας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στις νέες τεχνολογίες, ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γενικού γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή.

Ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο, ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού, μόλις η χορωδία των παιδιών του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών και του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης άνοιξε την εκδήλωση.

Ενας από τους άνδρες ασφαλείας της Αννας Διαμαντοπούλου, ο οποίος επιχείρησε να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό και να ηρεμήσουν για να μιλήσει η υπουργός, κυκλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είδαν το υπηρεσιακό του περίστροφο, όταν ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Η θέα του όπλου άναψε τα αίματα και τότε, οι εκπαιδευτικοί άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της υπουργού.

Ο αστυνομικός βγήκε από την αίθουσα και η υπουργός Παιδείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αριστεία και την καινοτομία, στην οποία επιδίδονται πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι --όπως τόνισε-- κάνουν λαμπρή δουλειά στα σχολεία.

Αργότερα, σε δηλώσεις της, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι δεν θα επικρατήσει η λογική εκείνων που αρνούνται την αριστεία.

Το μεσημέρι, αναγνώσθηκε μήνυμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι τα σχολεία μας έχουν σπουδαίους ανθρώπους που δίδουν τη μάχη μέσα από τη δουλειά τους, έμπρακτα και καθημερινά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν και οι εκατό εκπαιδευτικοί που πρωτοπορούν.

Ανάμεσα στις καινοτομίες των μαθητών και των δασκάλων τους, είναι ένα ρομποτικό μπιλιάρδο, κατασκευή ηλεκτρονικής σκακιέρας-κλεψύδρας, εκπαιδευτική ρομποτική, αυτοανάφλεξη χαρτιού με συμπίεση αέρα, πρόγραμμα αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης, κ.λπ.

(Οι φωτό είναι από πλάνα της ΝΕΤ)
Powered by TUODY Software