ΠΑΣΟΚ: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο Σεραφείμ

ΠΑΣΟΚ: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο Σεραφείμ
«Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν» χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Πειραιώς ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, για τις απειλές του σε όσους βουλευτές ψηφίσουν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλους, μία ρύθμιση που «χάθηκε» στο δρόμο για τη Βουλή, μετά από αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι μέσω της ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιώς ο κ. Σεραφείμ απείλησε να «αφορίσει» όσους βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια – έλλειψη στη νομοθεσία για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τους χρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό (Corpus Christi), ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή» τόνισε ο κ. Καρύδης μιλώντας στα Νέα.

Επισήμανε επίσης ότι η ΝΔ υπαναχώρησε στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την τροπολογία υπέρ της επέκτασης του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια εντός της ημέρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε:

«Διαβάζω ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να έρθει διότι οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται αντιδράσεις. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως η στάση των μουλάδων της ΝΔ. Τον λόγο έχει το ΠΑΣΟΚ και τώρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία να αποδείξει αν πράγματι μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση με ιδεολογική συγκρότηση και αυτονομία ή αν είναι εξάρτημα της ΝΔ. Θα περιμένω να δω πως θα χειριστεί το θέμα αυτό και εξ αυτού θα προκύψουν χρησιμότατα συμπεράσματα».

Με πληροφορίες από τα Νέα

Διαβάστε:

Powered by TUODY Software