Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού
"Η προσπάθεια να παραβιαστεί από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή", διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κυβερνοεπίθεση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, primeminister.gov.gr το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Η ιστοσελίδα -το απόγευμα- δεν άνοιγε, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο μήνυμα που να δείχνει ότι οι χάκερς είχαν εισβάλει στο περιεχόμενο της.

Σε τουρκικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε η είδηση, ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονταν τούρκοι  χάκερς, ως αντίδραση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.

Ομάδα τούρκων χάκερς, που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, έγραψε στο Facebook: "Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας".

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι η ιστοσελίδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, χωρίς να κάνει λόγο για την ύπαρξη τουρκικού δακτύλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την κυβέρνηση γίνεται λόγος για τεχνικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία, είπε: "Να συμμορφωθεί η Τουρκία με όσα προβλέπουν οι συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αφήσει κατά μέρος αυτές τις προκλήσεις".

Επισήμανε πως πρόκειται για μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η Αγία Σοφία με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον χαρακτήρα του μνημείου και παρατήρησε πως "η σταθερή και σθεναρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε ανταπόκριση από την ΟΥΝΕΣΚΟ και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ".Οι αναρτήσεις των τούρκων χάκερς στο Facebook

http://admin.noz.gr/Uploads/tourkoixakerss.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/tourkoixakerss2.jpg

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software