Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση-"σκούπα"

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση-"σκούπα"
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ελέγχθηκαν, τουλάχιστον 400 (στην πλειοψηφία αλλοδαποί) προσήχθησαν και 15 συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης-"σκούπα", με την οποία επιχειρείται να ελεγχθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Η επιχειρήσεις της αστυνομίας γίνονται σε καθημερινή βάση και εστιάζονται στα πιο "προβληματικά" σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου ανθεί το παραεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας για τους "καρπούς" της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 1.023 άτομα από τα οποία 283 Έλληνες και 740 αλλοδαποί, ενώ προσήχθησαν 415, από τα οποία 35 Έλληνες και 380 αλλοδαποί.

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν: ένα για ληστεία, τέσσερα για ναρκωτικά, τρία για κλοπές, επτά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επίσης συντάχθηκαν 13 εκθέσεις σε βάρος αλλοδαπών γυναικών για πορνεία.

Συνολικά επιχείρησαν 394 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 61 αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά του παραεμπορίου στο κέντρο και περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ και της Νομικής.

Σε αυτή την επιχείρηση έγιναν 86 προσαγωγές και έξι συνελήφθησαν: ένας για κλοπή, τρεις για απείθεια και αντίσταση και δύο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν 3.347 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Δηλώσεις


"Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων", είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το θέμα των παράνομων μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα, περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Μιλώντας στο διαγραμματειακό της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι "οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών". 

"Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές, που δημιουργεί η κυβέρνηση δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης", λέει το ΠΑΜΕ που ζητεί "ανοιχτά κέντρα με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες -πρόσφυγες, για να περιθάλπονται - σιτίζονται, στεγάζονται, θα λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους".

"Είναι πλέον ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε 'σκούπα' λαθρομετανάστες μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες, και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα. Η λύση είναι μία: Απέλαση. Απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών", τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.
 
Για "μεγάλη υποκρισία", μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. "Γιατί το πρόβλημα της μετανάστευσης το ανακάλυψαν μόλις είπαμε ότι θα πάμε σε εκλογές; Πού ήταν δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση, κι αυτές οι κυβερνήσεις, όταν ο κόσμος που ζει σ΄ αυτές τις περιοχές βρίσκεται μπροστά σ΄αυτό το πρόβλημα;" ανέφερε.

 "Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, με συμφωνίες επαναπροώθησης των παράνομων και αποτροπής της εισδοχής νέων λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας" λέει η "Δημοκρατική Συμμαχία". 
 
"Το προεκλογικό θέαμα κάθε άλλο παρά σε λύσεις οδηγεί. Μία μόνο "επιχείρηση σκούπα" είναι απαραίτητη: Τη μέρα των εκλογών, οι πολίτες, να απομακρύνουν ειρηνικά από τη δημόσια ζωή, όλους όσους ευθύνονται για την κρίση", αναφέρουν οι "Οικολόγοι - Πράσινοι".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα, κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να αφήσουν τον τοπικισμό και για να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες ώστε η δημιουργία των κέντρων να είναι ευεργετική.

Διαβάστε:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software