Έχασε τη δίκη με την Wikipedia ο Θ. Κατσανέβας

Έχασε τη δίκη με την Wikipedia ο Θ. Κατσανέβας
Δεν διαγράφεται για την ώρα η λέξη «όνειδος» από το βιογραφικό λήμμα του προέδρου του κόμματος «Δραχμή», Θόδωρου Κατσανέβα στον ιστότοπο της Βικιπαίδεια (Wikipedia) αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κατσανέβα, με την οποία ζητούσε τη διαγραφή μέρους του εν λόγω περιεχομένου.

Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά σχετικά με τη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του κ. Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, επιδικάζοντάς του παράλληλα τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ).

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση «η προσωπικότητα του αιτούντος δεν χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας, η οποία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν είναι παράνομη».

Μάλιστα, αναλύοντας τις δύο διαθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο – το δικαστήριο ανέφερε πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δεν συνεπάγεται την απάλειψη του από την πρώτη».

Επισημαίνει δε σχετικά με το περιεχόμενο του λήμματος πως «δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης», «ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».

Πάντως για το ίδιο θέμα εκκρεμεί και αγωγή του κ. Κατσανέβα με την οποία διεκδικεί 200.000 ευρώ από τον κ. Λιούρδη. Η αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2016.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software