Υποψήφιος παρέα με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων

Υποψήφιος παρέα με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων
Νέο αγκάθι στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος απεικονίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και της έκτασης που έλαβε το θέμα, ο κ. Κουρτ οδηγήθηκε σε παραίτηση από την υποψηφιότητα του.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (προέρχονται από το Twitter) ο Αχμέτ Κουρτ συμμετέχει σε εκδήλωση με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του τουρκικού κόμματος MHP.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, ο Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης, ενώ φέρεται να έχει εκφράσει τη στήριξη του στην απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB, με ιδρυτή τον Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, λέγοντας:

"Είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις".

Παραίτηση Κουρκ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης μετά τις αποκαλύψεις ότι διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί.

Σε σχετικό σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης. Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Ταυτόχρονα ασκεί κριτική στα ΜΜΕ και στα άλλα κόμματα τονίζοντας:

"Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαϊκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν".

Και καταγγελία για νεοδημοκράτη


Ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε στα ΜΜΕ non paper με το οποίο ενημερώνει ότι ο αντιπρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ και υποψήφιος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, Χασάν Χασάν, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB στις 19 Απριλίου και συνεχάρη τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την συμμετοχή στις ευρωεκλογές, ευχόμενος επιτυχία.

Κύκλοι της ΝΔ απάντησαν ότι ο κ. Χασάν δεν προέβη σε καμία δήλωση κατά την επίμαχη επίσκεψη.

139810103887254

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software