Γλέζος: Ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος

Γλέζος: Ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος με δήλωσή του.

Ο κ. Γλέζος αναφέρει σχετικά ότι: «ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης».

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος έμμεσα στον κ. Γλέζο είχε πεί ότι «ο επικεφαλής τους στο ευρωψηφοδέλτιο μας αποκάλυψε ότι έχουν σκοπό, λέει, να κάνουν αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα πέρα από ένα όριο».

Νωρίτερα την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γλέζος είπε ότι «ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λένε ότι χρειάζεται».

«Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του λαού γιατί δεν είχαμε αεροπορία. Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, τα δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά», πρόσθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Οσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια. Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε», τόνισε ερωτηθείς σχετικά.

Και συμπλήρωσε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του: «Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις. Μίλησα για εισοδήματα. Εχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ). Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση».

«Ο Σαμαράς προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου, θέλουν να φορολογείται ο λαός, θέλουν να οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση, δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε μια οι υψηλοεισοδηματίες», πρόσθεσε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software