Κασιδιάρης, ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης, ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής
Ρόλος «επιχειρησιακού αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να προκύπτει για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να οδηγούν στον προσδιορισμό του κ. Κασιδιάρη ως «επιχειρησιακού αρχηγού» που φέρεται να είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης που θα αποτελούσαν τα αποκαλούμενα «τάγματα εφόδου».

Στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης ανήκαν και οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την κατηγορία και οι έξι φέρονται ότι είχαν αναβαθμισμένο ποινικά ρόλο στην οργάνωση.

Στο σκληρό πυρήνα, κατά την κατηγορία, ανήκουν και τουλάχιστον άλλοι δυο από τους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι  στο πόρισμα επισημαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία εκπαιδεύει -και με πραγματικά όπλα- σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

"Χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που εργάζονται, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών, που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", αναφέρεται.

Εξάλλου, από το υλικό των τηλεφωνικών συνακροάσεων τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλία του βουλευτή Γ. Λαγού με τον συνάδελφό του Ηλία Παναγιώταρο και τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για όσα (μη πολιτικά) πρόσωπα δεν συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου.

Οι διάλογοι από τον σούπερ κοριό


Ανατριχίλα προκαλούν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής που φέρνει στο φως το «Έθνος», καθώς – μεταξύ άλλων - σε αυτές ακούγονται μέλη του να βρίζουν τον δολοφονημένο Φύσσα.

Πόρισμα- φωτιά

Κόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία, όπως τονίζει, έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα.

Επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, στα οποία παρέχει στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα. Ο οπλισμός είναι κρυμμένος σε άγνωστη περιοχή.


Διατεθειμένοι να σκοτώνουν

Διαβάστε τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες των πρώην μελών της Χ.Α., όπως τις κατέθεσαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτη, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Τηλεφωνικές συνομιλίες του καίνε

Τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής που γεννούν πολλά ερωτηματικά έρχονται το φως μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.


http://admin.nooz.gr/Uploads/kasidiaris__main2992013(20130929191232).jpg

Διαβάστε:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software