Θλιβερό επεισόδιο Κασιδιάρη κατά Βενιζέλου

Θλιβερό επεισόδιο Κασιδιάρη κατά Βενιζέλου
Πεδίο αντιπαράθεσης με συμπεριφορές καφενείου -και όχι μόνο- θύμιζε η Προανακριτική, κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ήρεμο κλίμα, εν αντιθέσει με τα περιστατικά που σημειώθηκαν το πρωί και δεν αρμόζουν στην αποστολή της Επιτροπής.

Το πρωί, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κασιδιάρης επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η φωτιά... ξέσπασε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης θεώρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθούσε να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο από την εξέτασή του, με αποτέλεσμά να προκληθεί αντιπαράθεση.

Ακολούθησε ένταση και ύβρεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Ο κ. Βενιζέλος εξήλθε από την αίθουσα, με αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ασκήσει  κριτική λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης για μάρτυρα, καθώς του δίνεται η δυνατότητα "να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει".

Εξερχόμενος από την αίθουσα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: "Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο".

Όταν η συνεδρίαση άρχισε και πάλι, ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε ενημερωθεί για το σχόλιο Βενιζέλου και η συμπεριφορά του θύμισε τηλε-παράθυρο καναλιού β' διαλογής.

Κασιδιάρης: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες 'έλα καλέ'. Εγώ δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα".

Βενιζέλος: "Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με".

Κασιδιάρης: "Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός".

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής έσπασε τα ποτήρια που είχε μπροστά του, καθώς και ένα μικρόφωνο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, του στέρησε το λόγο και αυτός αποχώρησε βρίζοντας από την αίθουσα.

Σε δηλώσεις του είπε: "Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία".

Κατόπιν κατέθεσε και πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη.

"Αυτός ήταν φασισμός στη πράξη", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προανακριτικής.Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα


Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - μετά τη διακοπή- συνεχίστηκε κανονικά.

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και για τους κ. Διώτη και Μπίκα, κατά πληροφορίες λέγοντας τα εξής:

"Κάποιοι, πίσω από την πλάτη μου, με είχαν αγνοήσει κι έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ότι ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επέμεινε ότι πήρε στα χέρια του το αντίγραφο από τον κ. Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011 και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, "αλλάζει συνεχώς την κατάθεσή του".

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακριτική ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων, διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από τον "user v", στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Αντιπαράθεση Βενιζέλου- Κωνσταντοπούλου


Η κ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε επανειλημμένως τον κ. Βενιζέλο πόσους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαθέτει, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά: "Άπειρους".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από τη στάση του σώματος του κ. Βενιζέλου, ο οποίος καθόταν σταυροπόδι και τον εγκάλεσε λέγοντας ότι με "αυτόν τον τρόπο δεν σέβεται τη διαδικασία".

Απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Βάσει απόφασης δικαστηρίου η επανάληψη μίας ερώτησης θεωρείται βασανιστήριο. Είστε θηλυκός Ιαβέρης. Εδώ δεν είμαστε γκρουπ θέραπι".

Διαβάστε: Βενιζέλος σε Ζωή: Είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης

Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της το βράδυ της Πέμπτης, έκανε λόγο για "τεχνητή ένταση και μεθόδευση προκειμένου να μην εξεταστεί ο κ. Βενιζέλος και να μην απαντήσει επί της ουσίας στις ερωτήσεις", προσθέτοντας ότι η "υπόθαλψη έχει και ποινικό ενδιαφέρον".

Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους

Ικανοποίηση εξέφραζαν κύκλοι της Ιπποκράτους μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία, παρότι κράτησε 5,5 ώρες, έγινε σε πολύ ήρεμο κλίμα.

Όπως έλεγαν στελέχη της Ιπποκράτους, η συζήτηση ήταν ήρεμη και πολιτισμένη και η εξέταση του κ. Βενιζέλου ήταν ουσιαστική, καθώς ρώτησαν όλοι οι βουλευτές της Επιτροπής, πλην Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ηλία Κασιδιάρη που απουσίαζαν.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν την απουσία των δύο βουλευτών την οποία συνέδεαν απολύτως με την ήρεμη διεξαγωγή της συνεδρίασης σε αντίθεση με την πρωινή συνεδρίαση, όπου οι δύο βουλευτές δημιούργησαν, όπως έλεγαν, απαράδεκτο κλίμα.

Στην απογευματινή συνεδρίαση, πρόσθεταν, αποδείχθηκε ότι Κωνσταντοπούλου και Κασιδιάρης προσήλθαν στη συνεδρίαση "στημένοι" να προκαλέσουν φασαρία, για να υποβαθμίσουν και εξευτελίσουν το Κοινοβούλιο.

Κακλαμάνης: Ντροπιάζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

Μείζον θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί άμεσα τόσο στην Διάσκεψη των προέδρων όσο και στην Ολομέλεια, χαρακτηρίζει τα επεισόδια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε επιστολή του προς τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software