Κόκκαλης: Να πάμε τον Πειραιά ένα βήμα παρακάτω

Κόκκαλης: Να πάμε τον Πειραιά ένα βήμα παρακάτω
Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε για το όραμά του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" και την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά βρέθηκε στο στούντιο του "NovaΣΠΟΡ FM 94.6" και στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στον επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννη Μώραλη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και την συνολική προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Πειραιά.

"Το στοίχημα για μας είναι να επιστρέψει κόσμος στις κάλπες. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ψήφισε το 36% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου. Για μας θα είναι χαρά να δούμε το ποσοστό να αυξάνεται και όλο και περισσότερος κόσμος να επιστρέψει στην ενασχόλησή του με τα κοινά", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε: "Και εγώ και η οικογένειά μου είμαστε άνθρωποι που μας ενδιαφέρουν τα κοινά και το πώς μπορούμε να προσφέρουμε από το χώρο που βρισκόμαστε, είτε αυτό είναι οι επιχειρήσεις, είτε είναι ο αθλητισμός, είτε αφορά την εκπαίδευση, έχουμε αυτή την κουλτούρα.

Νομίζω ότι ακριβώς επειδή πολλοί άνθρωποι ασχολούνταν με τα κοινά για λόγους βιοποριστικούς, επαγγελματικά με τα κοινά, αυτό ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα.

Τώρα που μου δόθηκε η δυνατότητα και μου είπε ο Γιάννης Μώραλης ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για τον Πειραιά, αισθάνθηκα ότι μπορώ να προσφέρω και πιστεύω ότι όποιος μπορεί να προσφέρει, οφείλει να το κάνει γιατί αλλιώς ποιος άλλος θα το κάνει για σένα;

Είμαι σε μια ηλικία που έχω ζήσει όλη τη μεταπολίτευση, έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω και να αλλάξω πράγματα και συναντήσει πράγματα που θα ήθελα να μπορώ να συμμετέχω στην αλλαγή τους.

Αυτό δεν γινόταν, αλλά τώρα γίνεται. Βλέπουμε ότι σε όλους του μεγάλους Δήμους ότι υπάρχουν υπερκομματικοί αλλά και μη κομματικοί συνδυασμοί κι εγώ αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να απέχω από αυτό."

http://admin.nooz.gr/Uploads/petroskokkalis155145.jpg

Για τα κίνητρά του συνδυασμού, είπε:
"Το πρώτο μας κίνητρο είναι να κάνουμε κάτι για τον Πειραιά και να το κάνουμε με έναν τρόπο διαφορετικό. Σίγουρα είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας, γιατί είμαστε όλοι από οικογένειες με πολιτικό παρελθόν και απο διαφορετικούς χώρους.

Το μοντέλο που προτείνουμε για τον Πειραιά, δεν έχει δοκιμαστεί στον Πειραιά. Αυτό που με εμπνέει και νομίζω ότι εμπνέει και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε είναι ότι αισθανόμαστε ότι έχει φτάσει η ώρα στην Ελλάδα, που δίνεται η ευκαιρία σε ώριμους ανθρώπους να συνεργαστούν για τα απλά και τα λειτουργικά και καθημερινά χωρίς να έχουν το βάρος της κομματικής δέσμευσης".

http://admin.nooz.gr/Uploads/petroskokkalis155144.jpgΓια το όραμά του για τον Πειραιά, τόνισε: "Εμένα στον Πειραιά με έφερε ο Ολυμπιακός και έχω ζήσει τον Ολυμπιακό μαζί με τους συνεργάτες μου όλους, σε μια περίοδο που ήταν σε αποσύνσθεση και προσπαθήσαμε να χτίσουμε τον Ολυμπιακό με εκείνες τις δομές που θα τον κάνουν σύγχρονο και κοντά σε αυτό που θέλει ο κόσμος του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πειραιά. Από τότε που ζω στον Πειραιά και εργάζομαι στον Πειραιά, έβλεπα μία πόλη η οποία δεν κατάφερνε να συγκροτηθεί και να απαιτήσει αυτά που της αξίζουν.

Νομίζω λοιπόν ότι όπως ο Ολυμπιακός κατάφερε να συγκροτηθεί, να εκσυγχρονιστεί και να πάρει τη θέση που του αξίζει, έτσι μπορεί να το κάνει και ο Πειραιάς. Είναι πολλά τα κοινά και θέλω να πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα πρότυπο διακυβέρνησης ενός μεγάλου Δήμου, το οποίο θα μπορεί να είναι μια έμπνευση που χρειάζεται η χώρα να βλέπει παντού".

Για το αν γνωρίζει τα προβλήματα του Πειραιά, κατέληξε λέγοντας: "Τα γνωρίζω σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, τα γνωρίζω πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες που ασχολούμαι περισσότερο εντυπωσιάζομαι από το πόσο έχουν μεγεθυνθεί και πόσο έχουν παραμείνει άλυτα, λιμνάζοντα και στάσιμα. Ο Πειραιάς είναι μια πολύ μεγάλη πόλη με χρονίως μέτρια διοίκηση. Είναι μια πόλη με παγκόσμιες φιλοδοξίες με δυνατότητες τεράστιες. Το ίδιο είναι και ο Ολυμπιακό βέβαια".

Κληθείς να μιλήσει για τον Ολυμπιακό και τα μεταγραφικά των "ερυθρόλευκων" τόνισε: "Πλέον δεν είναι δική μου δουλειά, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που κάνει αυτή τη δουλειά και την κάνει αρκετά καλά".

Για τον Ολυμπιακό


Για τα "θέλω" όσον αφορά στο μέλλον του Ολυμπιακού, είπε: "Θέλω να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να έχει πορεία προόδου να καθιερώνεται στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλα τα αθλήματα.

Δική μου άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στην Ελλάδα και κάνει μια δουλειά 80 χρόνια που θέλω να συνεχίσει να την κάνει. Θέλω να αρχίσουμε να συζητάμε για το ποιον Ολυμπιακό θέλουμε στα 100 χρόνια".


http://admin.nooz.gr/Uploads/petroskokkalis155142mikri.jpgΓια το ποιον παίκτη θα ήθελε στον Ολυμπιακό, απάντησε: "Θα ήθελα να μην γερνάει ο Τζιοβάνι. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ζωντανά μέσα στον γήπεδο άλλον παίκτη σαν κι αυτόν. Από εκεί και πέρα η ομάδα κινείται με έναν πολύ σοβαρό τρόπο στη διεθνή αγορά.

Έχει καταφέρει να είναι ένας σοβαρός παίκτης στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι. Κάνει πολλές μεταγραφές, άλλες πετυχαίνουν περισσότερο άλλες λιγότερο. Έχει μπει σε μια διαδικασία πλέον που είναι όλα τα μεγάλα κλαμπ, κάτι που δεν το είχαμε καταφέρει τόσο εμείς. Να είναι δηλαδή σε μια διαδικασία που και αγοράζεις και πουλάς.

Ταυτόχρονα συνεχίζει τη δουλεια με τις ακαδημίες, γιατί έχει σαφή σκοπό να μπορέσει να καταφέρει να φέρει παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και τον Πειραιά, στην πρώτη ομάδα. Είναι κάτι που θέλει τον χρόνο του και πιστεύω ότι πάμε καλά".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software