Κομισιόν: Είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα

Κομισιόν: Είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα
O Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για τις πρόσφατες επίμαχες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την Ελλάδα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε σημάνει αρκετές φορές, κατά το παρελθόν, τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

«Δεν ανακαλύψαμε τι γινόταν με την ελληνική οικονομία το Φεβρουάριο του 2010», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλταφάζ και συνέχισε λέγοντας ότι πριν από τον Όλι ΡΕν, ο τέως Επίτροπος Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια είχε φέρει πολλές φορές προς συζήτηση στα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin, είτε το ζήτημα της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, είτε το θέμα των στατιστικών στοιχείων.

«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποτελούσε θέμα συζητήσεων μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με τον κ. Αλταφάζ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε επισημάνει πολλές φορές, κατά το παρελθόν, τον κίνδυνο απόκλισης από τα δημοσιονομικά στοιχεία, αλλά και την αναξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, κάτι το οποίο αποδείκνυαν, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, οι τακτικές εκθέσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, αλλά και οι ανακοινώσεις της Eurostat.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software