Μαρτυρία-σοκ του ομήρου γιατρού

Μαρτυρία-σοκ του ομήρου γιατρού
Ο γιατρός Κ.Κ. που έπιασαν όμηρο οι ληστές της Κοζάνης, μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή που οι νεαροί τράβηξαν όπλο. Η συνομιλήτριά του άκουσε τον όμηρο να λέει: «Σας παρακαλώ, μη με πυροβολήσετε».

Αμέσως μετά η συνομιλία τερματίστηκε, καθώς ο γιατρός άφησε το κινητό να του πέσει από τα χέρια.

Ο 27χρονος γιατρός, το πρωί της Παρασκευής, κατευθύνθηκε από την Κοζάνη -όπου ζει- για να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Αριστοτέλειο, στην Οδοντιατρική Σχολή.

Περνώντας από την Καστανιά Ημαθίας, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα και να σταματήσει για τσιγάρο.

Ξαφνικά, είδε το βαν μπροστά του, στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα. Οι δράστες αποβιβάστηκαν ένοπλοι και κατευθύνθηκαν προς το τζιπ του γιατρού.

«Ακολούθησε μας και ήσυχα. Μην κάνεις καμία κίνηση να τηλεφωνήσεις, δεν θα σε πειράξουμε»,
είπαν.

Οι δράστες τον μετέφεραν στο βαν, όπου τον κράτησαν όμηρο.

Μαζί του επιβιβάστηκαν και οι τρεις (όλοι εκτός του Πολίτη που είχε διαφύγει με διαφορετικό τρόπο κατά τη ληστεία) που μετέπειτα συνελήφθησαν.

Οι άλλοι τέσσερις διέφυγαν με το τζιπ του γιατρού και καταζητούνται ακόμα.

Όμως, επειδή ο γιατρός στο πίσω κάθισμα είχε τοποθετημένο παιδικό κάθισμα, ο ένας εκ των δραστών μπήκε στο πορτ-μπαγκάζ.

Κανείς δεν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνθηκε το τζιπ.

Οι ληστές και απαγωγείς κράτησαν τον όμηρο μαζί τους, μέχρι τη στιγμή που τους συνέλαβαν.

Κατά τη συμπλοκή, ο γιατρός έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών φωνάζοντας: «Είμαι γιατρός, με λένε Κ.Κ.».

Ωστόσο πάνω στην ένταση της στιγμής οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για όμηρο αλλά νόμιζαν πως είναι ένας από τους δράστες.

Μάλιστα όχι μόνο του πέρασαν χειροπέδες, αλλά τον γρονθοκόπησαν προσπαθώντας να τον πιάσουν (ενώ αυτός είχε αφεθεί στα χέρια τους).

Πηγή: Koolnews.gr

Τι λένε οι γονείς των συλληφθέντων

"Τα παιδιά είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τούς αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν": Αυτό τονίζει η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού ως "Τοξοβόλου", ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Διαβάστε:
"Τα παιδιά είναι πολιτικοί κρατούμενοι"

"Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιό μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη και θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου", δήλωσε η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του 20χρονου Ν. Ρωμανού, σε αποκλειστική της συνέντευξη στον Alpha.

Διαβάστε: Π. Νάσιουτζικ: "Είμαι περήφανη για τον γιο μου"
Διαβάστε: "Αιχμάλωτος πολέμου" βορείων Προαστίων

Σαν έναν αναρχικό στην ιδεολογία που όμως δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία περιγράφει το παιδί του, Ανδρέα - Δημήτρη Μπουρζούκο, ο πατέρας του συνταξιούχος αγιογράφος. Αναφέρει δε ότι όλοι στην οικογένεια είναι αναρχικοί.

Διαβάστε: "Στην οικογένεια είμαστε όλοι αναρχικοί"

Διαβάστε:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software