"Οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά" λένε οι Γερμανοί

"Οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά" λένε οι Γερμανοί
Τα δύο τρίτα των Γερμανών αμφισβητούν ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να περικόψει τις δημοσιονομικές της δαπάνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το δημόσιο δίκτυο ZDF.

Μόνον το 27% αυτών που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι η Ελλάδα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία δεσμεύτηκε, ενώ το 66% εκφράζει αμφιβολίες.

Ωστόσο οι ερωτηθέντες φαίνονται διχασμένοι όσον αφορά την προοπτική μιας αδυναμίας των Ελλήνων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.

Ποσοστό 46% πιστεύει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποδεχτεί την πιθανότητα αυτή, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί.

Παράλληλα, πλειοψηφία 62% των Γερμανών πιστεύει ότι η γερμανική οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ενώ ποσοστό 18% κρίνει ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία θα είναι θετικές.

Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων, το 69%, αξιολογεί επίσης θετικά τη διαχείριση της κρίσης από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έναντι ποσοστού 23% που κρίνει ανεπαρκή τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software