"Ουδέποτε ο Παπανδρέου συζήτησε με τον Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα"

"Ουδέποτε ο Παπανδρέου συζήτησε με τον Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα"
Ουδέποτε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα και ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, η οποία εξηγεί ότι ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε για μια δημόσια συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι "με συνέπεια, όραμα, πίστη και σχέδιο εμείς προχωράμε σε ανατροπές, αλλάζουμε τη χώρα μέρα με τη μέρα και αυτό πλέον είναι εμφανές και στους πολίτες και στη διεθνή κοινότητα» και επισήμανε ότι οι προ ολίγων μηνών διεθνείς επικριτές μας, σήμερα μας θεωρούν υπόδειγμα δημοσιονομικού συμμαζέματος. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ,σημειώνοντας ότι «δυστυχώς πάντα υπήρχαν δυνάμεις τις συντήρησης, νοσταλγοί του παρελθόντος που δεν αντέχουν να αλλάξει κάτι στον τόπο, είναι οι ίδιοι που λιποτακτούν στα δύσκολα, που αποχωρούν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που αποθέωσαν τη σπατάλη, κακοδιαχείριση, τους ημέτερους και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις».

Ο Γ.Πεταλωτής επισήμανε αφενός ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μάχεται κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα -και σε οικονομικό- και ότι σήμερα υπάρχουν αποτελέσματα και, αφετέρου, ότι η συζήτηση που αφορά τον ελληνικό λαό δεν είναι δηλώσεις και εικασίες, αλλά εάν πραγματοποιούνται αυτές οι αλλαγές.

«Αντίθετα η ΝΔ προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση σε θεωρητικές αναζητήσεις προκειμένου να αποφύγει τις τεράστιες ευθύνες της, αντί να ζητήσει «συγγνώμη», σημείωσε ο κ.Πεταλωτής και μίλησε για «θράσος» από την πλευρά των «εμπρηστών και των λιποτακτών».

Ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Γιουρογκρούπ για το γεγονός ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της Ελλάδας, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ειδοποίησε έγκαιρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι τις εξηγήσεις τις ζητεί ο ελληνικός λαός από τις κυβερνήσεις, ότι τις έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση της ΝΔ -κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές - και ότι τις ζητεί κι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς με αποτελέσματα.

«Γι’ αυτό λέμε ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι ένα υπάρχουν αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διαφθοράς και στο σεβασμό των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση «δεν φοβάται να τα βάλει με κανέναν και για τίποτα, όταν μάλιστα κρινόταν η ίδια η οικονομική επιβίωση της χώρας» και ότι οι στιγμές επιτάσσουν πράξεις και όχι θεωρητικές συζητήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «εμείς δεν πληρώνουμε τη γνώση του κ. Γιούνκερ, αλλά την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία με παραποιημένα στοιχεία προσπαθούσε να εξαπατήσει υποτίθεται τους εταίρους μας».

«Ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε πάντα αλλού και ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής και ανέφερε ότι εάν ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι δικαιώνεται από τις δηλώσεις Γιούνκερ «υπάρχει και η στοιχειώδης κρίση του ελληνικού λαού».

«Δεν ερμηνεύουμε δηλώσεις ξένων παραγόντων, έχουμε άλλο χρέος και το κάνουμε και εκεί ελεγχόμαστε από τον ελληνικό λαό», είπε ακόμη και επισήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο πρωθυπουργός τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου -προτού διευκρινιστεί τι ακριβώς είχε δηλώσει ο κ. Γιούνκερ- «φωτογράφισε» τον Κ. Καραμανλή ως εκείνο τον Έλληνα πρωθυπουργό που φερόταν να είχε συνομιλία με τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αμερική ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μια εκτίμηση, απαντώντας σε μια ερώτηση που είχε λάθος βάση.

Επισήμανε δε ότι στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι η αναφορά του κ. Γιούνκερ ήταν διαφορετική.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι σημασία έχει ο λόγος της επίσκεψης του κ. Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ, όπου εργαζόταν για την ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software