Οι καθηγητές καθορίζουν τη στάση τους για την επίταξη

Οι καθηγητές καθορίζουν τη στάση τους για την επίταξη
Προχωράει η κυβέρνηση τη διαδικασία της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Την απόφαση, η οποία λαμβάνεται για έκτακτους λόγους κοινωνικής ανάγκης, αναμένεται να υπογράψει το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το συνδικαλιστικό όργανό των καθηγητών συνεδριάζει ατύπως από το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΛΜΕ προτίθεται να προσφύγει σε όλους τους θεσμούς για να τεθεί αντισυνταγματική η επιστράτευση.

Εξάλλου, με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

Διαβάστε: Μ. Κεφαλογιάννης προς ΔΑΚΕ ΟΛΜΕ: Δεν χωράτε στη ΝΔ

Παπαχρήστος: "Σημαδεύουν" τις πανελλαδικές

Εξάλλου το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος κατήγγειλε ότι "υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί "σημαδεύουν" τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς".

Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό, που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε "και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη  εναντίον των εκπαιδευτικών".

"Ο,τι είχε σχεδιάσει η κ. Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη", συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, καταλήγοντας: "Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κ. Διαμαντοπούλου;".

Διαβάστε: Απάντηση στην απεργία της ΟΛΜΕ με πολιτική επιστράτευση

Δείτε το video:Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σαμαρά


Νέα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Α. Σαμαρά ότι επιδεικνύει στους εκπαιδευτικούς επιλεκτική σκληρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software