Πέθανε ο Ν. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσ/νίκης

Πέθανε ο Ν. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσ/νίκης
Πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 χρόνων ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1946 στη Νάουσα Ημαθίας και από 12 χρονών ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ιδρυτικό στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) πέρασε από διάφορες θέσεις και το 2000 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΚΘ. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι και σήμερα, καθώς επανεκλέχθηκε τρεις φορές.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ηταν παντρεμένος με τη Μένη Τσαραμπουλίδου και πατέρας δύο κοριτσιών.

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι όποιος θέλει, αντί για στεφάνι στη μνήμη του, να καταθέσει χρήματα για τη «Βραδιά των Ανέργων» που για τη διοργάνωσή της ο ίδιος πρωτοστατούσε εδώ και 10 χρόνια. Η κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνει στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 216/296064 - 80 ή στο ταμείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Νίκου Γιαννόπουλου εξέφρασαν η διοίκηση του ΕΚΘ, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι εξήραν τη συμβολή του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software