"Πρόσωπο της Χρονιάς" και ο... Λουκάνικος!

"Πρόσωπο της Χρονιάς" και ο... Λουκάνικος!
Το έχουμε γράψει και άλλοτε. Ο σκύλος αυτός είναι σούπερ σταρ- "εξαγώγιμο προϊόν" της Ελλάδας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε το ότι το TIME ανάμεσα στα "Πρόσωπα της χρονιάς", για τα οποία επέλεξε τους ανώνυμους διαδηλωτές, συμπεριέλαβε και τον... Λουκάνικο!

Για το διάσημο αυτό σκύλο, ο οποίος κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όποτε υπάρχει διαδήλωση (συχνά δηλαδή...) δίνει βροντερό παρών, το TIME είχε φωτορεπορτάζ, με λεζάντα που γράφει: "Ο Λουκάνικος έχει εμφανιστεί σε σειρά διαδηλώσεων στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια".

Ο "επαναστάτης- σκύλος" δεν είναι πρώτη φορά που έχει την τιμητική του στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.

Αφιέρωμα είχε το καλοκαίρι ο Guardian.

Ο Λουκάνικος έχει εντυπωσιάσει τόσο, ώστε ο Guardian αφιέρωσε δημοσίευμα για εκείνον στην ιστοσελίδα του, υπό τον τίτλο-σχόλιο "Την ώρα που που οι διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας ξεσπούν και πάλι στην Αθήνα, ο σκύλος ο Κανέλλος (σσ: μπερδεύουν τον Λουκάνικο με τον μακαρίτη τον Κανέλλο, άλλον ένα επαναστάτη σκύλο), ο οποίος παραβρέθηκε στις περισσότερες από τις διαδηλώσεις του παρελθόντος, εμφανίζεται εκ νέου στην πρώτη γραμμή".

Τον περασμένο Ιούνιο και το BBC έκανε αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του για τον Λουκάνικο, ενώ ήταν και πρώτο θέμα σε αναγνώσεις!

Η δημοφιλία του Λουκάνικου όχι μόνο δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά οδηγεί και σε... πολιτικές σκέψεις. 8,957 άτομα δηλώνουν στο Facebook ότι θέλουν να δουν τον Λουκάνικο "Πρωθυπουργό Εθνικής Ενότητας".

Ο Λουκάνικος έχει και το δικό του τραγούδι: "The Riot Dog". Οι στίχοι αναφέρονται στις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και τον ρόλο του "επαναστάτη- σκύλου".

Το βίντεο του BBCΤο τραγούδι του ΛουκάνικουΔιαβάστε: "Πρόσωπο της Χρονιάς" ο ανώνυμος διαδηλωτής

Photogallery: TIME
Powered by TUODY Software