Σαββίδης: Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Πούτιν

Σαββίδης: Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Πούτιν
«Ο Τσίπρας στη βουλή μου θύμισε τον Πούτιν», είπε στο protothema.gr, ο Ιβάν Σαββίδης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός».

Υπογράμμισε ότι πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως ξένο επενδυτή: «Δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και ως ένα ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα».

«Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι' αυτό ρισκάρω. Πεποίθηση μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό του, υποστήριξε: «Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο».

«Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής και έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα», σημείωσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «νίκη του Τσίπρα» λέγοντας ότι αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας και να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα» και σημείωσε ότι «σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές».

Άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση 'Ο Τσακαλώτος είδε παιχνίδι με Ρώσο ολιγάρχη', κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια».

Τέλος, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τυχόν εμπλοκή του στα ΜΜΕ λέγοντας: «Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω και μέχρι το Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software