Συνάντηση Παπανδρέου-Δήμα ενόψει των συναντήσεων με Νίμιτς

Συνάντηση Παπανδρέου-Δήμα ενόψει των συναντήσεων με Νίμιτς
Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Δήμα.

Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς στην Αθήνα και τις επαφές που θα έχει με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Εξωτερικών, υπήρξε συζήτηση γύρω από το θέμα του Σκοπιανού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Δήμα για τις πρωτοβουλίες που αναλήφθησαν από την Αθήνα και για εκείνες που χειρίστηκε ο ίδιος για το θέμα με την ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του ως πρωθυπουργού, διαμορφώνοντας ένα «θετικό πλαίσιο».

Ο κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι δεν κομίζει νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας, κατά την επίσκεψή που πραγματοποιεί στα Σκόπια και στην Αθήνα.

«Υποβάλλω προτάσεις μόνο όταν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο. Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν υποβάλλω προτάσεις αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο» ανέφερε ακόμη ο κ. Νίμιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε την Τρίτη στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Νίμιτς είπε ότι σκοπός των συναντήσεων του στα Σκόπια ήταν να ακούσει τις θέσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software