Τον πέρασαν για Γερμανό και τον ξυλοκόπησαν

Τον πέρασαν για Γερμανό και τον ξυλοκόπησαν
Θύμα αναίτιας επίθεσης έπεσε ένας ηλικιωμένος Ολλανδός, που τα τελευταία 20 χρόνια ζει στη Μονεμβασιά και ο οποίος στα 78 του χρόνια έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο άνδρες, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με κάταγμα στη γνάθο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, "πίστεψε πως ήρθε το τέλος της ζωής του. Λέει και ξαναλέει πως δεν περίμενε ποτέ να του συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα".

Ο Αδριανός Βάντεμπεργκ προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το σοκ από την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Όπως διηγείται η ελληνίδα σύντροφός του, Νίτσα Ψυχογιού:  "Όπως κάνει κάθε πρωί, ο Αδριανός έβγαλε βόλτα γύρω στις επτά τα σκυλιά στην παραλία. Ξαφνικά τον πλησίασε ένα μαύρο αγροτικό 4x4. Μέσα ήταν δυο άντρες που άρχισαν να τον βρίζουν με ακατονόμαστες κουβέντες. Του φώναζαν: "Είσαι Γερμανός; Θα σε..."

Και προσθέτει: "Και το έλεγαν και το ξανάλεγαν. Ο Αδριανός είπε "Όχι είμαι Ολλανδός" και προσπάθησε να απομακρυνθεί προς την άλλη πλευρά. Αλλά αυτοί τον πρόλαβαν. Ο οδηγός κατέβηκε από το αμάξι, πήρε μια πέτρα και του την πέταξε στο κεφάλι".

Του φώναζε: "Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως τη νομίζετε".

Πήγε κοντά του και τον έριξε κάτω. Τον χτύπαγε αλύπητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έλεγε και ξανάλεγε τα ίδια λόγια. Ο άλλος παρακολουθούσε. Όταν πια τον είδαν να αιμορραγεί σηκωθήκανε και φύγανε".

Ο κ. Βάντεμπεργκ προσπάθησε αιμόφυρτος να επιστρέψει στο σπίτι του. Τότε τον είδε ένας συγγενής της κ. Ψυχογιού και την ειδοποίησε.

"Τα ρούχα του πλέανε στο αίμα. Εκείνη την στιγμή βλέπω το αγροτικό να γυρνά. Ήταν και οι δυο τους μέσα. Ο ένας προσπάθησε να ανοίξει πάλι την πόρτα, αλλά τον συγκράτησε ο άλλος. Έλεγαν ξανά τα ίδια. Έδειχναν μεθυσμένοι. Καθώς έφευγαν, έσπασαν το φανάρι του αυτοκινήτου", λέει η κ. Ψυχογιού.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Πρόκειται για δυο Έλληνες από την περιοχή, 45 και 48 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για απρόκλητη σωματική βλάβη.

"Δεν ξέρω πώς θα είναι πλέον η ζωή μας"

"Τρέμει η ψυχή μου μήπως κάτι περισσότερο υπάρχει πίσω από αυτό. Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι είμαστε ασφαλείς;", αναρωτιέται η κ. Ψυχογιού.

Και προσθέτει: "Θέλω να πιστεύω πως δεν θα φύγουμε, αλλά θα δείξει παρακάτω πώς θα είναι η ζωή μας".

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του ξυλοδαρμού στο χωριό, όλοι συνέδεσαν το περιστατικό με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Ο κ. Βάντεμπεργκ είναι συνταξιούχος μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και έρχεται στην αγαπημένη του Μονεμβασιά πάνω από 30 χρόνια. Όταν τελικά πήρε τη σύνταξή του από τη χώρα του, ήρθε να μείνει μόνιμα στο Πορί.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software