ΝΔ: Υποψήφιος και ο Άδωνις για την προεδρία

ΝΔ: Υποψήφιος και ο Άδωνις για την προεδρία
Δεκτή έγινε τελικά από την ΚΕΦΕ η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη για την αρχική απόρριψη της υποψηφιότητάς του.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης έγινε ο τέταρτος υποψήφιος μαζί με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ. 

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του.

Για την αρχική απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.
Τι προηγήθηκε

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ. το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα ο φάκελος της υποψηφιότητας από τον Άδωνι Γεωργιάδη και με ομόφωνη απόφαση απορρίφθηκε η εν λόγω υποψηφιότητα λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Αρχικές πληροφορίες πάντως ήθελαν την ΚΕΦΕ να κάνει αποδεκτή την υποψηφιότητα Γεωργιάδη.

Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Σε παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Ένσταση Γεωργιάδη

Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ένστασή του συζητείται από τις 09.30 το πρωί του Σαββάτου από την ΚΕΦΕ.

"Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software