Βρέθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία για τα "βραχιολάκια"

Βρέθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία για τα "βραχιολάκια"

Βρέθηκε η εταιρεία που θα κατασκευάσει τα "βραχιολάκια" των 250 κρατούμενων και υπόδικων όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς επικυρώθηκε το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού. Το κόστος για την κατασκευή και προμήθεια των συστημάτων παρακολούθησης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές του χρόνου, νομοθέτησε το «βραχιολάκι» και έθεσε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα για την ηλεκτρονική επιτήρηση 250 κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) προκειμένου να μπορούν να εκτίουν την ποινή τους σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Τον περασμένο Μάιο το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το ποσό τους 1.000.000 ευρώ για να μπορεί να ξεκινήσει ο διαγωνισμός προμήθειας του όλου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης ενώ προβλέφθηκε και χρηματοδοτήσει από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων.

Στην συνέχεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκηρύχθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια των αναγκαίων συσκευών για το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διακήρυξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος η  εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.»,  η Ένωση Εταιρειών στην οποία συμμετείχαν οι: 1) «ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. - Διεθνείς Τεχνολογίες» και 2) η εταιρεία «Phoenix Facility Services Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία», καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία «Χ. Θεοδόσης ΑΒΕΕ».

Τελικά μειοδότης ανακηρύχθηκε  η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.», η οποία ήδη έχει καταθέσει την τραπεζική  εγγυητική επιστολή και ξεκινάει μέσα στο επόμενο διάστημα η διαδικασία εφαρμογής  υλοποίησης του διαγωνισμού.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software