Χριστοδουλοπούλου: Στην Ομόνοια οι μετανάστες λιάζονται

Χριστοδουλοπούλου: Στην Ομόνοια οι μετανάστες λιάζονται
Τη βεβαιότητά της ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στην πλατεία Ομονοίας για να λιαστούν εξέφρασε, με δηλώσεις της σε τηλεοπτικά κανάλια, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι "στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν".

Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.

Όπως αποκάλυψε, έκανε μόνη της μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και -είπε- δεν είδε κανένα μετανάστη.

"Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν", υπογράμμισε.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι "δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015".

"Η χώρα μας δεν βοηθάει και προτιμούν την Ιταλία, γιατί είναι δύσκολο από εδώ να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Γι' αυτό πάνε Ιταλία και Ισπανία που τα σύνορα βοηθάνε για να πάνε στον προορισμό τους".

Και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Η ίδια έκανε και μία σύσταση προς τα ΜΜΕ: "Για να βοηθήσετε, να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες, γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια".

Οι δηλώσεις στον ΣΚΑΙΟι δηλώσεις στο MegaΔιαβάστε:
Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου

Αντίδραση ΝΔ


Για απύθμενη θρασύτητα και απίστευτη ανικανότητα και ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο, κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης επικρίνει την αρμόδια υπουργό για τις δηλώσεις της κατά τις οποίες ανέφερε πως δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες και όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο το πρωί απλά "λιάζονται" και κατηγορεί την κυβέρνηση πως άνοιξε τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισε την Αθήνα λαθρομετανάστες.

"Ανοίγοντας τα σύνορα γέμισαν τα νησιά μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου, εγκατέστησαν την ανομία και την ανασφάλεια παντού", τονίζει ο κ. Καραγκούνης επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση "φέρνει νόμο για την απελευθέρωση τρομοκρατών κατά παραγγελία των κουκουλοφόρων".

Αντίδραση από Ποτάμι


Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αναφέρει:

"Οι νέες δηλώσεις της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν βγει στις πλατείες για να… λιαστούν είναι πρόκληση τόσο για τους κατοίκους του κέντρου που βλέπουν για άλλη μια φορά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε ‘αποθήκες ψυχών’ όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που καταφεύγουν εξουθενωμένοι στη χώρα μας.

Θα συμβουλεύαμε την κυρία υπουργό να περάσει το βράδυ από τις πλατείες Βικτωρίας – Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση μαζί με τις χαλαρές λογοτεχνικές προσεγγίσεις των υπουργών της δίνουν ένα σήμα στους δουλεμπόρους ότι εδώ υπάρχει έδαφος για τις δουλειές τους. Άλλωστε -άλλο τραγελαφικό- έχουν προκαταβολικά τη διαβεβαίωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι όλοι όσοι περνάνε στα νησιά θα βαφτίζονται και θα αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες.

Το Ποτάμι επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν λύσεις και καλεί την κυβέρνηση να τις μελετήσει. Και επειδή ζήτησε από τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις, την παραπέμπουμε στην προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα βρουν πολλές απαντήσεις. Άλλωστε, εμείς αυτά που λέγαμε προεκλογικά λέμε και τώρα".

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Επικριτικά σχόλια κατά της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού για τη μετανάστευση, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση τείνει να εφαρμόσει το μοντέλο της περιόδου 2004-2009, με βάση το οποίο σε κάθε πλατεία "εγκαταλείπονταν" μετανάστες από την ίδια χώρα και θεωρεί ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εφαρμογή του νόμου 3907 του 2011. Επίσης, σημειώνει ότι το πρόβλημα επιτείνουν οι δημόσιες διαφωνίες υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες το τροφοδοτούν.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν "λιάζονται στις πλατείες" όπως είπε με εντυπωσιακή "αριστερή" αναλγησία η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται.

Η λύση δεν είναι η επιστροφή στο "μοντέλο διαχείρισης" του 2004-2009, σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εγκαταλείπονταν από το κράτος στις πλατείες- διαφορετική πλατεία για κάθε εθνικότητα- μετατρεπόμενοι σε θύματα για κάθε κακοποιό στοιχείο και δημιουργώντας από την άλλη τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.

Η λύση είναι η εφαρμογή του νόμου 3907/2011. Αναλογίζεται η κυβέρνηση την επιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών της, οι απροετοίμαστες κινήσεις της και οι δήθεν απειλές κορυφαίων στελεχών της προς την Ευρώπη ότι θα την "γεμίσουν" με μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά;".

ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών» που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και δεν «λιάζονται», όπως δήλωσε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής", τονίζει το ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος να κάνουν αντικείμενο πάλης τα παραπάνω αιτήματα και να πρωτοστατήσουν στην αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού".
Powered by TUODY Software