Συναγερμός: Τριπλασιάστηκαν οι νεκροί από γρίπη- έφτασαν τους 18!

Συναγερμός: Τριπλασιάστηκαν οι νεκροί από γρίπη- έφτασαν τους 18!

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, οι 12 την τελευταία εβδομάδα, (από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι 14 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 4 ασθενείς με νοσηλεία εκτός ΜΕΘ.

Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη. 

Τα θύματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 117 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 112 με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εξ αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 20 (18%).

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα και τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.


Σύσκεψη

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, παρουσία στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ και θέμα τη διαχείριση της εποχικής γρίπης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, δύο ημέρες μετά την προηγούμενη σύσκεψη της Τρίτης που αφορούσε στην προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση πανδημικής γρίπης.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, οι περισσότεροι που βρίσκονται καθημερινά σε αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 70 ετών και το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών έχουν όντως λοίμωξη του αναπνευστικού απόρροια της γρίπης.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα στη λίστα υπήρχαν είχε 45 άτομα εκ των οποίων τα 30 ήταν πάνω από 75 ετών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software