Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων της εποχικής γρίπης: Εκτιμήσεις για πιθανή έξαρση

Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων της εποχικής γρίπης: Εκτιμήσεις για πιθανή έξαρση

Έντονη ανησυχία προκαλεί η έξαρση της εποχικής γρίπης και πολύ περισσότερο η εκτίμηση ότι τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν στο προσεχές διάστημα. 

Ήδη 18 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες είναι τα διαπιστωμένα κρούσματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, «τώρα βρισκόμαστε στην οξεία φάση της γρίπης, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και αυτό συνέβη μετά τις γιορτές, με το άνοιγμα των σχολείων.

Με το που άνοιξαν τα σχολεία, είχαμε και αυτήν την έξαρση της γρίπης. Και πιο πολλά είναι τα παιδιά, βέβαια, αλλά έχουμε και μεγάλους. Σας είπα ότι έχουμε γύρω στα τριάντα διαπιστωμένα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ και από αυτούς κάποιοι νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, είναι άτομα, για παράδειγμα, 35 ετών.

Όσο για τους θανάτους, το 80% αφορά άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Το 80% αυτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και το 80% των θανάτων είναι άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ένας παχύσαρκος, για παράδειγμα, ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να εμβολιαστεί. Και ένας σαραντάρης παχύσαρκος πρέπει να εμβολιαστεί. Ένας δάσκαλος, για παράδειγμα, ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να εμβολιαστεί».

Ενδεικτικό του κινδύνου που εγκυμονεί για πανδημία είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών και του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software