Εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα του αντιγριπικού- Παράταση ισχύος συνταγών ζητά ο ΠΦΣ

Εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα του αντιγριπικού- Παράταση ισχύος συνταγών ζητά ο ΠΦΣ

Παράταση ισχύος των συνταγών του αντιγριπικού εμβολίου ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καθώς η πρώτη παρτίδα εμβολίων εξαντλήθηκε.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του ΠΦΣ προς τον  Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναφέρεται το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη διάθεση αντιγριπικών εμβολίων προς τους ασφαλισμένους, καθώς το 25% το οποίο και διανεμήθηκε από τις αρχές του μήνα στα φαρμακεία έχει ήδη εξαντληθεί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Ο Σύλλογος ζητάει από τον ΕΟΠΥΥ να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς, αφού, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, το 75% των ποσοτήτων του εμβολίου πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τη σωστή χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου. Συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρει πότε και σε ποιους πρέπει να εφαρμόζεται, καθώς και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Υγείας.
 

Powered by TUODY Software