Το "μόριο" του Ναπολέοντα είχε μήκος 4 εκατοστά!

Το "μόριο" του Ναπολέοντα είχε μήκος 4 εκατοστά!
Καημένε Ναπολέοντα! Δυο αιώνες μετά τον θάνατό του, ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης είχε ένα εξαιρετικά μικρό μόριο, περίπου τέσσερα εκατοστά.

Μια μακάβρια όσο και ενδιαφέρουσα εκπομπή του βρετανικού καναλιού Channel  4 που λέγεται «DNA Διασήμων Νεκρών» (Dead Famous DNA) ερευνά κάθε βδομάδα τα λείψανα διασημοτήτων της παγκόσμιας ιστορίας: από τρίχες του Χίτλερ και DNA του Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι… το πέος του Ναπολέοντα!

Ο παρουσιαστής Mark Evans ταξίδεψε μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ για να εξετάσει το κειμήλιο, το οποίο ανήκει στον Evan Latimer, που το κληρονόμησε από τον πατέρα του, γνωστό ουρολόγο, ο οποίος το είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό στο Παρίσι έναντι 3000 δολαρίων.

Ο Latimer λέει για το καμάρι της συλλογής του: «Είναι μικρό, αλλά για αυτό ακριβώς είναι διάσημο στον κόσμο. Του κάναμε ακτινογραφίες και διάφορες εξετάσεις και είναι... δομικά άψογο»

Πως όμως βρέθηκε το πέος του Ναπολέοντα στο Νιου Τζέρσεϊ, χωρίς το υπόλοιπο σώμα του; Απ’ ότι λεν οι ιστορικοί, το έκοψε κατά την διάρκεια της νεκροψίας ο γιατρός Fransesco Autommarchi, το 1821, ενώπιον 17 μαρτύρων, πριν να το δώσει στον Αββά Anges Paul Vignali που έδωσε την τελευταία κοινωνία στον Γάλλο ηγέτη.

Από την οικογένεια του Vignali το αγόρασε ο Αμερικανός έμπορος σπάνιων βιβλίων A.S.W. Rosenbach το 1924 και εκτέθηκε στο Μουσείο Γαλλικής Τέχνης το 1927.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το θεωρεί ιστορικό κειμήλιο και έχει αφήσει μόνο 10 ανθρώπους να το δουν μέχρι στιγμής, ενώ ποτέ δεν επέτρεψε να το φωτογραφήσει ή βιντεοσκοπήσει κάποιος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software