Μενεγάκη: Δεν θα βγάλεις τα παιδιά μας από το σπίτι

Μενεγάκη: Δεν θα βγάλεις τα παιδιά μας από το σπίτι
Αγριεύει η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Οι οικονομικές απαιτήσεις του διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την πρώην σύζυγό που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να δει το σπίτι όπου διαμένει μέχρι σήμερα με τα τρία παιδιά της να βγει σε πλειστηριασμό.

Στις 7 Οκτωβρίου η Δικαιοσύνη καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό καθώς θα εκδικαστεί η νέα αγωγή που κατέθεσε ο Λάτσιος εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας, η οποία καλείται να αποκρούσει με βάσιμα στοιχεία τις αιτιάσεις του προκειμένου να σώσει το οίκημα στα Μελίσσια που κάποτε στέγαζε την κοινή οικογενειακή τους ζωή - και σήμερα γίνεται αντικείμενο οικονομικής διεκδίκησης.

Το μεταξύ τους χάσμα φαίνεται αγεφύρωτο δυσκολεύοντας κάθε εξωδικαστική λύση αφού κάθε προσπάθεια που έγινε μέχρι στιγμής έπεσε στο κενό.

Η διαφωνία είναι κάθετη με τον κ. Λάτσιο να ζητά την πώληση του σπιτιού και την διανομή των χρημάτων σε ίσο βαθμό με την αρχική τοποθέτησή τους, σύμφωνα με το συμβόλαιο απόκτησης: Το 75% στην γνωστή παρουσιάστρια και το 25% σε αυτόν.

Στην αγωγή που έχει καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, και φιλοξενείται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σε δισέλιδο δημοσίευμα της Λίνας Στάμου, ο κ. Λάτσιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Η σύζυγός μου νέμεται και κατέχει και το δικό μου ποσοστό συγκυριότητας επί των κάτωθι περιγραφομένων ακινήτων έναντι μηδενός ανταλλάγματος, ενώ δεν αποδέχεται την εξωδικαστική λύση της μεταξύ ημών κοινωνίας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου».

Το σπίτι, όπως αναφέρει ο κ. Λάτσιος αποτελείται ουσιαστικά από δύο ενοποιημένα ακίνητα – κατοικίες.
δύο ενοποιημένα ακίνητα – κατοικίες.

Η μεζονέτα περιλαμβάνει υπόγειο 208 τ.μ., ισόγειο 270 τ.μ. (καθιστικό, τραπεζαρία, καθημερινό δωμάτιο, γραφείο, αποθήκη, wc, κουζίνα) και τον πρώτο όροφο 208 τ.μ. (πέντε υπνοδωμάτια, 3 λουτρά, γκαρνταρόμπα, απόθήκη).

Το δεύτερο κτίσμα του οικοπέδου είναι μια αυτοτελής και ανεξάρτητη κάθετη ιδιοκτησία που περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, κουζίνα-καθιστικό, ημιυπαίθριο χώρο, πισίνα, αποδυτήρια και λουτρό, συνολικής επιφάνειας 115,40 τ.μ.

Κατά τον κ. Λάτσιο, η συνολική αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αγοραία του αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά συνομιλούν με… αγωγές η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος. Μετά το συναινετικό τους διαζύγιο το 2010 η παρουσιάστρια έχει υποστηρίξει ότι ο κ. Λάτσιος επιδιώκει να της προκαλέσει οικονομική βλάβη, ο δε πρώην σύζυγος της ισχυρίστηκε ότι η περιουσία της είχε αυξηθεί κατά 3,2 εκατομμύρια ευρώ χάρη στο δικό του καταλυτικό ρόλο αφού, εκείνος κάλυπτε όλα τα έξοδα του σπιτιού, των παιδιών και της ανέγερσης του σπιτιού στα Μελίσσια.

Από τη δική της πλευρά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, η Ελένη Μενεγάκη υποστηρίζει ότι είχε τριπλάσιο εισόδημα από το δικό του και ότι σε όλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής την ίδια βάραινε μεγάλο μέρος των εξόδων διαβίωσης τους.

Ισχυρίζεται ότι βρήκε άδεια μια θυρίδα που είχε μέσα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ότι ο κ. Λάτσιος έχει εισπράξει συνολικά από την ίδια το ποσό των 950 χιλιάδων ευρώ και τώρα ζητά άλλες 800.000 για να μην πουληθεί το σπίτι, το οποίο η ίδια αντιπροτείνει να γραφτεί από κοινού στα τρία παιδιά τους.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software