Με γυμνό ημερολόγιο λεν «όχι» στην ομοφοβία

Με γυμνό ημερολόγιο λεν «όχι» στην ομοφοβία
Τα μέλη της αντρικής κωπηλατικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Γουόρικ, στη Μεγάλη Βρετανία, φωτογραφήθηκαν γυμνοί για ένα ημερολόγιο που έχει ως στόχο να πει «όχι» στον ρατσισμό και στις διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων και να «χτυπήσει» την ομοφοβία.

Η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καθιερώσει από το 2009 τα γυμνά ημερολόγια, μαζεύοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα για διάφορους σκοπούς.  

Όταν ανακάλυψε ότι ένα μεγάλο μέρος εκείνων που αγόραζαν τα ημερολόγια είναι ομοφυλόφιλοι, τότε τα μέλη της αποφάσισαν ότι πρέπει να χτυπήσουν την ομοφοβία και να συνδράμουν την κοινότητα των ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα.

Έτσι, η ομάδα βοήθησε στο να δημιουργηθεί η φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται «Sport Allies» με στόχο το 10% των χρημάτων που θα συγκεντρώσουν από τα ημερολόγια να δοθούν  για να βοηθήσουν νέους που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και ομοφοβίας ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.Τα προηγούμενα ημερολόγια συγκέντρωσαν περισσότερα από 240.000 ευρώ, ενώ πλέον πωλούνται σε 77 χώρες.

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το ημερολόγιο του 2015 μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.


Powered by TUODY Software