Πωλούνται σε δημοπρασία τα ιδιωτικά jet του Ελβις

Πωλούνται σε δημοπρασία τα ιδιωτικά jet του Ελβις
Τα δυο ιδιωτικά τζετ του Ελβις Πρίσλεϊ βγαίνουν στο σφυρί, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien. Πρόκειται για το Lisa Marie που πήρε το όνομά του από την κόρη του «βασιλιά» του Rock n Roll και το Hound Dog II. Κανένα από τα δύο αεροσκάφη δεν είναι αξιόπλοο καθώς εκτίθενται στο μουσείο Έλβις στην Graceland για περισσότερα από 30 χρόνια.

Το Lisa Marie, ένα Convair 880, αγοράστηκε το 1975 δυο χρόνια πριν από τον θάνατό του. Ο Ελβις ξόδεψε πάνω από 300.000 δολάρια για την ανακαίνισή του προκειμένου να δημιουργηθεί μια κρεβατοκάμαρα και μια αίθουσα συσκέψεων. Περιλαμβάνει ένα λουτρό με χρυσές βρύσες και ένα στερεοφωνικό συγκρότημα με 50 ηχεία.

Για τελευταία φορά πέταξε στις 18 Αυγούστου του 1977 για να μεταφέρει την Πρισίλα Πρίσλει και τον ηθοποιό Τζόρτζ Χάμιλτον στην Graceland για την κηδεία του Έλβις. Ο πατέρας του θρυλικού καλλιτέχνη το πούλησε ένα χρόνο μετά. Το αεροσκάφος άλλαξε πολλά χέρια, και αυτή τη στιγμή ανήκει σε ένα consortium  στο οποίο συμμετέχουν ιδιώτες και οι ιδιοκτήτες της Graceland.

Το Hound Dog II, ένα Lockheed JetStar, δεν έχει την ιστορία του Lisa Marie. Αγοράστηκε το 1975, ως προσωρινή λύση μέχρι να ανακαινιστεί το Lisa Marie. Τα δύο αεροσκάφη πωλούνται μαζί και ο αγοραστής θα έχει το δικαίωμα αν το επιθυμεί να αγοράσει έκταση δίπλα στην Graceland για να τα εκθέσει στο κοινό και να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software