Πόσο «αξίζει» ο Γιάννης Μπέζος; Τι λέει η ΕΡΤ

Πόσο «αξίζει» ο Γιάννης Μπέζος; Τι λέει η ΕΡΤ
Διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος της εκπομπής «Μιλώντας στο Θέατρο» που θα παρουσιάζει στην ΕΡΤ ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, έδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση, διά του προέδρου της, Διονύση Τσακνή.
 
Είχε γραφτεί και σχολιαστεί έντονα ότι κάθε επεισόδιο της εκπομπής κοστίζει 50.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπη ότι «του αξίζει» . Βέβαια, όταν δει κανείς το βίντεο της συγκεκριμένης εκπομπής, θα ακούσει τον Γιάννη Μπέζο να απαντά ότι «του αξίζει» χωρίς αναφορά σε κάποιο ποσό.
 
Ο κ. Τσακνής τόνισε σχετικά με τα παραπάνω ότι «είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.
 
Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40-50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).
 
Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087: “η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ”.
 
Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού-παρουσιαστή».


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software