Αστυνομική επιχείρηση απέτρεψε την αυτοκτονία του Δημήτρη Ζουγκού

Αστυνομική επιχείρηση απέτρεψε την αυτοκτονία του Δημήτρη Ζουγκού

«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…», έγραφε χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Δημήτρης Ζουγκός, με επιχείρηση «εξπρές» της αστυνομίας να τον αποτρέπει την τελευταία στιγμή από το απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η ζωή του σώθηκε χάρη σε έναν φίλο του, ο οποίος είδε την επιστολή που είχε στείλει σε έντυπα και ιστοσελίδες, καταγγέλλοντας κυκλώματα στον χώρο του πολιτιστικού θεάματος και έδρασε άμεσα.

Η επιστολή του είχε τίτλο «Αναγγελία μιας αυτοχειρίας», όπου ο βραβευμένος από το υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνης ανέφερε ακόμα και την ημερομηνία κατά την οποία είχε αποφασίσει να φύγει από τη ζωή, ενώ παράλληλα, υποδείκνυε ως ηθικούς αυτουργούς σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του πολιτισμού.

«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωνε πως «τα πραγματικά αίτια της τελεσίδικης αυτής πράξης θα πρέπει να αναζητηθούν στους κόλπους του πολιτισμού και συγκεκριμένα του θεάτρου. Μιας υπέροχης συνωμοσίας όπου οι ενορχηστρωτές της είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας».

Ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα, ο Δημήτρης Ζουγκός νοσηλεύεται από την Κυριακή υπό διαρκή ιατρική επιτήρηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο Δημήτρης Ζουγκός προσπαθεί εδώ κι έντεκα χρόνια να ανεβάσει παράσταση με το βραβευμένο του έργο «Οι ζητιάνοι», χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει «πέφτει πάνω σε τοίχους…».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software