Λαέρτης Βασιλείου για Κατσίφα: Μπράβο στις ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν άμεσα

Λαέρτης Βασιλείου για Κατσίφα: Μπράβο στις ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν άμεσα

Την εκτίμηση ότι όσοι πήγαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήγαν για να προκαλέσουν, εξέφρασε ο γνωστός ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, παίρνοντας μέρος σε συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση, την ημέρα της κηδείας του της 35χρονου ομογενούς.

Μίλησε για "σοβινιστές και φασίστες που δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό". "Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα", εκτίμησε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει τί άλλο ζητούν οι μειονοτικοί". 

Ο Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili)- ο πατέρας του οποίου είναι Αλβανός και η μητέρα του Ελληνίδα  κάνει καριέρα στην Ελλάδα και έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν.

Παίρνοντας μέρος στην εκπομπή με θέμα "Είναι Ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;", τόνισε: "Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από την μειονότητα να καταδικάσει τη πράξη του Κωνσταντίνου". 


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Μάνα Κατσίφα: Ο Κωνσταντίνος έπεσε όρθιος και περήφανος για τη σημαία
Διαβάστε: Υπό φωνές και συνθήματα η κηδεία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Σε άλλο σημείο των παρεμβάσεών του, ο Λαέρτης Βασιλείου ισχυρίστηκε ότι την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, " το Αλβανικό κράτος είναι νικητής. Κέρδισε απέναντι στη προβοκάτσια". Μάλιστα, ο Βασιλείου, απέδωσε επίσης εύσημα στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας που "ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα". 

Διαβάστε: Φίλης: Αυτόκλητος σωτήρας ο Κατσίφας- Πυροβολούσε στο έδαφος ξένης χώρας
Διαβάστε: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ψευδή ρεπορτάζ στην υπόθεση Κατσίφα

Ο ηθοποιός, αφού εξήρε τη στάση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Star Channel κατηγορώντας το για διαστρέβλωση της ιστορίας και ότι προσέδωσε εθνικιστική διάσταση στη δολοφονία Κατσίφα, εξέφρασε την άποψή του για το πως πρέπει να κινηθεί η Αλβανία, υποστηρίζοντας: 

"Πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία και όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες. Εμείς οι Αλβανοί ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικά απ’ ότι θα έπρεπε, ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software