Ο Τσόου Γιαν Φατ δωρίζει όλη του την περιουσία (630 εκατ.) σε ιδρύματα

Ο Τσόου Γιαν Φατ δωρίζει όλη του την περιουσία (630 εκατ.) σε ιδρύματα

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τίγρης και Δράκος», Τσόου Γιαν Φατ ανακοίνωσε την απόφασή του να δωρίσει και τα περίπου 630 εκατ. ευρώ της περιουσίας του σε ιδρύματα όταν πεθάνει.

Ο Φατ που έχει έχει λάβει μέρος σε ταινίες όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και «A Better Tomorrow» είναι ο 24ος πλουσιότερος ηθοποιός σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Forbes.

Η ανακοίνωσή του έρχεται σε αντιστοιχία με τον λιτό τρόπο ζωής του, καθώς συνηθίζει να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Χονγκ Κονγκ ή ακόμα και να πληρώνει εισιτήριο για να δει τις δικές του ταινίες.

«Τα χρήματα δεν είναι κάτι που θα έχεις για πάντα. Όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο μια ημέρα, θα πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν» εξήγησε ο Φατ στο νοτιοκορεάτικο κανάλι Munhwa Broadcasting Corporation.

«Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τα χρήματα που έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό αφού πεθάνεις» πρόσθεσε.

Την απόφασή του αυτή στηρίζει και η σύζυγός του.

Η ίδια εξάλλου έχει περιγράψει στο παρελθόν πώς ο σύζυγός της συχνά τρώει από υπαίθρια εστιατόρια ή ότι άλλαξε το παλιό του κινητό μόνο όταν αυτό σταμάτησε να λειτουργεί, μετά από χρόνια χρήσης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software