Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Ρατσιστής ο Τραμπ, ένα βήμα πριν τον φασισμό»

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Ρατσιστής ο Τραμπ, ένα βήμα πριν τον φασισμό»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – και καλά κάνει. Σε συνέντευξή του τον αποκάλεσε ρατσιστή ενώ υπονόησε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν τον φασισμό.

«Είμαι αναστατωμένος με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Όταν είδα κάποιον σαν αυτόν να γίνεται πρόεδρος, σκέφτηκαν "ΟΚ, ας δούμε τι κάνει, μπορεί να αλλάξει". Αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Όλα μου δείχνουν ότι είναι πραγματικός ρατσιστής. Πίστευα ότι ως κάτοικος Νέας Υόρκης θα καταλάβαινε την διαφορετικότητα της πόλης αλλά είναι τόσο κακός όσο πίστευα και πριν και ακόμα χειρότερα. Είναι ντροπή. Είναι ένα κακό για τη χώρα» δήλωσε ο Ντε Νίρο στον Guardian.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ντε Νίρο, πατέρας έξι παιδιών, εξομολογήθηκε ότι «ανησυχώ γιατί ένα από τα παιδιά μου είναι γκέι και ανησυχεί και αυτό γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά».

Σε ερώτηση αν θα θεωρούσε τον Τραμπ φασίστα ο διάσημος ηθοποιός απάντησε: «Πιστεύω ότι όλα εκεί οδηγούν. Αν μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, θα είχαμε καταλήξει σε μια πολύ κακή κατάσταση στη χώρα. Έτσι όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, γελούσαν και με τον Χίτλερ. Όλοι έμοιαζαν αστείοι. Ο Χίτλερ έμοιαζε αστείος, ο Μουσολίνι το ίδιο και όλοι οι δικτάτορες έμοιαζαν αστείοι».

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο μέλλον που θα τον δουν ως παράδειγμα και θα επηρεαστούν από αυτόν. Αυτή είναι η ανησυχία μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζουν τον Τραμπ και λένε "θέλω να γίνω σαν κι αυτόν". Αλλά αυτοί θα είναι πιο έξυπνοι και θα το κάνουν καλύτερα» πρόσθεσε ο Ντε Νίρο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software