Ο Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει ότι το National Enquirer τον εκβιάζει με τις selfie του μορίου του

Ο Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει ότι το National Enquirer τον εκβιάζει με τις selfie του μορίου του

Ο Τζεφ Μπέζος κατηγορεί τον εκδότη του περιοδικού National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ, για εκβιασμό, υποστηρίζοντας ότι τον απείλησε μέσω δικηγόρων ότι θα δημοσιεύσει τις αποκαλυπτικές selfie του… μορίου του, που έστελνε στην Λορέν Σάντσεζ όταν είχαν παράνομο δεσμό.

Σύμφωνα με τον Μπέζος η εταιρία που εκδίδει το National Enquirer του διεμήνυσε ότι «έχουμε περισσότερα SMS και φωτογραφίες τις οποίες θα δημοσιεύσουμε αν δεν σταματήσετε την έρευνα».

Ως γνωστόν, το περιοδικό δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο τη σχέση του Μπέζος με την Λορέν Σάντσεζ, μετά το διαζύγιο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από την, για δεκαετίες σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος.

Μετά τις αποκαλύψεις του National Enquirer ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία ερευνών προκειμένου να διαπιστώσει τα κίνητρα των ενεργειών του περιοδικού, όπως γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Στην συνέχεια εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας τον ενημέρωσε ότι ο Πέκερ ήταν εξοργισμένος με την κίνηση του αυτή.

«Οι δικηγόροι μου είπαν στην εκδοτική εταιρεία ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες καθώς ο κάθε άνθρωπος διατηρεί τα δικαιώματα στις φωτογραφίες του συν του ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν προσθέτουν κάτι δημοσιογραφικά άξιο αναφοράς» γράφει ο Μπέζος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπευθύνου ύλης της εκδοτικής εταιρείας, Ντίλαν Χάουαρντ, ο οποίος μέσω e-mail απείλησε τον δικηγόρο του Μπέζος. «Θα ήθελα να σας περιγράψω τις φωτογραφίες που βρήκαμε στην έρευνά μας» γράφει αρχικά ο Χάουαρντ και στη συνέχεια απαριθμεί στο mail που δημοσίευσε ο Μπέζος:

«έχουμε μια selfie κάτω από τη μέση - που όλοι αποκαλούν d… p… καθώς και άλλες εννιά φωτογραφίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται μια selfie, μια φωτογραφία του Μπέζος χωρίς πουκάμισο να κρατάει το τηλέφωνό του ενώ φοράει τη βέρα του, μια ολόσωμη selfie με τα εσώρουχα και φωτογραφίες και μηνύματα από την Σάντσεζ. Δεν θα έδινε σε κανέναν χαρά να στείλει αυτό το mail. Ελπίζω η κοινή λογική να επικρατήσει - και γρήγορα» καταλήγει το ηλεκτρονικό μήνυμα του Χάουαρντ.

Αίτημα της εκδοτικής εταιρείας ήταν επίσης, σύμφωνα με τον Μπέζος που δημοσίευσε και ένα email από τον δικηγόρο της εταιρείας, Τζον Φάιν, «μια δημόσια ανακοίνωση από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon ότι δεν έχει καμία βάση η θέση ότι η κάλυψη από εμάς είχε πολιτικά κίνητρα ή επηρεάστηκε από πολιτικές δυνάμεις καθώς και ότι θα σταματήσουν να αναφέρονται σε αυτή την εκδοχή ως πιθανότητα».

Σύμφωνα με τον Φάιν αν υπήρχε μια συμφωνία για μια τέτοια ανακοίνωση «η εκδοτική εταιρεία θα συμφωνούσε να μην δημοσιευτούν ή να περιγραφούν μηνύματα και φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευτεί».

Η εταιρεία που προσέλαβε ο Μπέζος υποστηρίζει εμμέσως ότι η διαρροή στο National Enquirer είχε πολιτικά κίνητρα καθώς ο Μπέζος έχει αποτελέσει συχνά στόχο του Τραμπ και ο Πέκερ είναι ένας παλαιός έμπιστος του προέδρου των ΗΠΑ.

«Αντί να υποχωρήσω σε αυτό τον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς τι μου έστειλαν παρά το προσωπικό κόστος για μένα και τον εξευτελισμό με τον οποίο απειλούμαι» γράφει ο Μπέζος.

«Αν εγώ από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν αντιδράσω σε αυτόν τον εκβιασμό, τότε πόσοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό;» αναρωτιέται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Powered by TUODY Software