Εγγύηση 1,000,000$ στη «θεία Μπέκι» που μίζωσε για να σπουδάσουν οι κόρες της

Εγγύηση 1,000,000$ στη «θεία Μπέκι» που μίζωσε για να σπουδάσουν οι κόρες της

Εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων όρισε ο ομοσπονδιακός δικαστής για να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν, αφού σύμφωνα με το FBI έδωσε 500.000 δολάρια για να εξασφαλίσει τις σπουδές των δύο κοριτσιών της σε καλό ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Η Λόρι Λάφλιν, που έγινε γνωστή από τον ρόλο της ως «θεία Μπέκι» στην σειρά Full House (στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο "Τρελή Οικογένεια" και συμπρωταγωνιστής της ήταν ο ελληνικής καταγωγής Τζον Στάμος), παραδόθηκε στις αρχές μαζί με τον επίσης κατηγορούμενο σύζυγό της Μάσιμο Τζιανούλι. Ο σχεδιαστής μόδας Τζιανούλι κατέβαλε την Τρίτη επίσης ένα εκατομμύριο δολάρια ως εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η Λάφλιν εμφανίστηκε με τον δικηγόρο της στο δικαστήριο και απάντησε μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστή.

Εκτός από την καταβολή εγγύησης, στην ηθοποιό επιβλήθηκε περιορισμός εξόδου από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά για επαγγελματικούς λόγους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εγκέφαλος της κομπίνας φέρεται να είναι ο Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, που είχε ιδρύσει το Edge College & Career Network, ένα δίκτυο που εξυπηρετούσε από διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών μέχρι διάσημους ηθοποιούς.

Ο Σίνγκερ είχε το know-how και τις γνωριμίες ώστε να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στα ιδιωτικά πανεπιστήμια άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών του και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, κάτι που τους εξασφάλιζε την φοίτηση, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική διάκριση, και ορισμένοι δεν ασχολούνταν καν με τον αθλητισμό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του μ' έναν εύπορο γονέα που έχει καταγραφεί, ο Σίνγκερ δίνει το στίγμα της επιχείρησής του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ... οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, καθώς και σε 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software