"Σίγησε" το "Μουσικό Καλειδοσκόπιο": Πέθανε ο Κώστας Σγόντζος

"Σίγησε" το "Μουσικό Καλειδοσκόπιο": Πέθανε ο Κώστας Σγόντζος

Ο παρουσιαστής, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Σγόντζος πέθανε την Κυριακή έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτός από την παρουσίαση μιας από τις πρώτες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης -το "Μουσικό Καλειδοσκόπιο", ο Κώστας Σγόντζος έγινε γνωστός και από τα "Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα".


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Υπήρξε πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του Φεστιβάλ "Rock in Athens '85".

Ο ίδιος παρουσίασε "Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα", μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια, στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα με την ΕΡΤ πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Από το 2014, ο Κώστας Σγόντζος εργαζόταν στον Atlantis 105.2 FM, ως μουσικός παραγωγός. Εργάστηκε στην ΕΡΤ, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΪ και τον ALPHA. Εργάστηκε, επίσης, στους ραδιοσταθμούς ERA 2, ERA sport, TOP FM, ANT1 FM, ROCK FM, SKYROCK και PLANET.

Ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο κόρες.


Συλλυπητήρια

Τη θλίψη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού, Κώστα Σγόντζου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται:

"Εκφράσουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού, Κώστα Σγόντζου. Πνεύμα ανήσυχο και καινοτόμο, ο Κ. Σγόντζος παρουσίασε, τη δεκαετία του '80, την εκπομπή "Μουσικό Καλειδοσκόπιο" στην ΕΡΤ, πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής, ενώ υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης του φεστιβάλ "Rock in Athens '85".

Τη δεκαετία του '90 παρουσίασε και τα "Παιχνίδια χωρίς Σύνορα", εκπομπή που στόχευε στην ενίσχυση των δεσμών της ευρωπαϊκής νεολαίας".

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. 
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software