Ο mr. Gucci, σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ, προσφέρει 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων

Ο mr. Gucci, σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ, προσφέρει 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων

Ο δισεκατομμυριούχος σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά Ανρί – Πινό, υποσχέθηκε να δώσει εκατό εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Φρανσουά Ανρί – Πινό είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brand Kering, στον οποίο ανήκουν σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως οι Yves Saint-Laurent, Gucci, Balenciaga, Alexander MacQueen, Boucheron, Brioni, Puma, Bottega Veneta.

Η Σάλμα Χάγιεκ ερμήνευσε την «Εσμεράλδα» στην ταινία «Η Παναγία των Παρισίων» του 1997. Ο Φρανσουά Ανρί Πινό και η Σάλμα Χάγιεκ είναι παντρεμένοι από το 2009 κι έχουν μια κόρη 11 ετών.

Η οροφή της Παναγίας των Παρισίων καταστράφηκε κατά τα δύο τρίτα καθώς και το ένα κωδωνοστάσιο από την πυρκαγιά που μαινόταν από χθες το βράδυ στον ηλικίας 850 γοτθικό καθεδρικό ναό στο κέντρο της Πόλης του Φωτός.

Η υπόσχεση του Πινό ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε διεθνή έρανο δεσμευόμενος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ είναι επίσης πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Groupe Artemis, ιδιοκτήτη του Οίκου Δημοπρασιών Christies. Μέσω του ομίλου Artemis θα καταβληθεί και το ποσό για την Παναγία των Παρισίων.

Powered by TUODY Software