Το μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου που δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά του

Το μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου που δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά του

O αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, από τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού, έκανε κάτι που θα ήθελε να μείνει για πάντα μυστικό, όπως και ζήτησε από την πιο άμεσα εμπλεκόμενη.

Ήταν 10 Μαρτίου 1992 όταν ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία κι ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η σύζυγός του Αργυρώ Ζαμπέτα ήθελε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας, αλλά η οικονομική της κατάσταση δεν το επέτρεπε.

Όπως αποκαλύπτει στην Espresso η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, ο ερμηνευτής έδωσε για τον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, εκείνη την εποχή, 1.000.000 δραχμές: "Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα – γιου"

"Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας" είχε πει στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει το εκμυστηρεύτηκε στην κόρη της, λέγοντας: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή.

Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .

Powered by TUODY Software